Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 1018928x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 147
Uvařil jsem to (Recept vařilo 61 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4349 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
2088 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Segedínský guláš

Recept se nachází v 798 kuchařkách
KDI
VARENIE 8355 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3479 receptů
Oliva
obědy a večeře 117 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů: 10
  • Re: Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Zdena 05.04.2014 12:59:23

    Pavle-kdybys pozozně četl recept,tak bys věděl,že zelí tam bylo napsané.Guláš je dobrý, ale ty jsi asi veliký kritik.............

  • Re: Komentář k receptu Segedínský guláš Peter 30.01.2014 23:13:47

    No lenze to nie je segedinsky gulas...mozes navarit kasu z prosa alebo ovsa, ale len preto, ze das na nu maslo a skoricu, nemozes to nazyvat krupicovou kasou...

  • Komentář k receptu Segedínský guláš Michaela 17.02.2016 11:27:26

    Tomu se Rika český Národ. Pořád budou jen kritizovat a házet špínu,každý si má dělat jídlo jak mu chutna. Za me Děkuji za recept,někteří jen kritizují,ale žádný recept nevymyslí.

  • Jura.
    Komentář k receptu Segedínský guláš Jura. 27.01.2016 18:01:47

    Vyborný.

  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 09:47:38

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    • Re: Zahustovanie gulásov Josef Franz 17.08.2015 15:07:21

      Nesmysl, guláš a perkelt jsou dva různé druhy " pro nás guláše".
      ps - Při "guláši" maso na osmaženou cibuli.
      Při "perkeltu " maso do již zalitého základu vývarem.
      (Měl jsem tu čest vařit v Maďarsku s Maďary, további szép napot.

  • Komentář k receptu Segedínský guláš Detlef 29.07.2015 19:25:55

    Já k přípravě segedínského guláše používám jako maso "krůtí prsní řízky" nebo krůtí maso vcelku, toto maso nakrájím na nudličky....

  • Zahustovanie gulásov Jozef 12.10.2014 10:04:56

    Gulás sa pokladá za madarské národné jedlo.
    V Madarsku sa guláse nezahustujú.
    Skúste gulás nezahustit a zistíte, ze sú tam chute, ktoré ste doteraz nikdy nezbadali. To ich to zahustenie "zabilo"!

    • Re: Zahustovanie gulásov milan 10.04.2015 10:52:55

      Nesmysl !!!!!
      Co se o segedínském guláši se stále dokola říká:
      že nepochází z města Szegedu,
      že se v Maďarsku nazývá szekeleygulyás,
      protože ho vymyslel básník Székely, který byl „machr“ na guláše;
      nebo protože ho z hladu namíchal nějaký pan Székely, když v jeho hospůdce neměli než zbytek perkeltu a kyselé zelí;
      ale také že ho spíš ze vzteku na opilé hosty, kteří se domáhali jídla pozdě v noci, čirou náhodou vytvořil budapešťský hospodský Székely smícháním všech zbytků, co našel v kuchyni – perkelt, zelí, smetana.
      Pravda- že gulyás je v Maďarsku označení pro polévku, protože jídlu, které vypadá jako guláš, se říká perkelt.
      A také, že pakli se v nějakém maďarském turisticky navštěvovaném městě setkáme se segedínským gulášem v naší podobě, je to nabídka pro českou a slovenskou klientelu. Kuchař bude nejspíš Slovák vyučený v Mariánských Lázních.

  • guláš maruš 10.04.2012 16:09:12

    tento guláš vařím jako v návodě jenže nezahušťuji moukou je výborný nemá chybu a jako přílohu bramborový knedlík

  • Nalezeno receptů: 147
    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde




    přidat nový recept