reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 140×

    3,2 2140
  • 2 hod

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 170
    • Antonín69
      Antonín69

      Szeget guláš

      Zkuste použít vepřové vykostěné koleno a nebudete litovat. Postup je obdobný jako u všech receptů. Jen ten nesmyslný poměr maso/cibule 1/1 je i pro normální guláš blbost.I když opražíme cibuli do růžova je to dost sladké.Zelí s malým množstvím vody vařím zvlášť, abych nemusel slévat.Měkké zelí pak smíchám s podušeným masem a přiliji zakysanou smetanu.Nakonec přidám ještě 2-3 stroužky česneku.

      02.02.2019 16:46:49

    • Ludvík
      Ludvík

      segedin má bejt zdravý jídlo, tak proč smetanu? tloustne se hlavně s té smetany a mouky, zahustit bramborem!!!!!

      13.12.2018 18:33:06

    • Nad'a
      Nad'a

      Tento gulas je vynikajici, kdyz se stedre prida pri vareni i kmin.

      30.11.2018 12:40:14


    • Hrozný
      Hrozný

      Vařit míchat a splachnout do zachodu.

      Nazval bych to segedinsky guláš , s hrudkama mouky. Jsem kuchař zacatecnik a podle Vaseho receptu se jidlo nepovedlo. Určitě je to rukama,ale vim jistě že ten kdo vaří poprve nemůže vědět kolik papriky ma pridat. Proč? Protože pridejte papriku to neříká. Stacilo napsat lžíci nebo lžičku. No a konec mě dostal úplně. Zahustete moukou v zakys. smetaně. Určitě je někde chyba. Segedin byl sice dobrý,ale ty hrudky mouky mě tam vadili.

      03.07.2017 19:49:03

    Nalezeno receptů: 170

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.