reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,3

    2 190×

    3,2 2190
  • 2 hod

  • 67×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 189
    • Lucka
      Lucka

      Právě se chystám na segedín... klasicky z vepřového... ale úplně nejlepší je alternativa s uzeným tofu... ze sojových kostek je nic moc, ale to uzené tofu tomu dodá lehce uzenou vůni a to jsem schopná sníst během dne celý hrnec :-) Zatím chutnal každému, kdo ho ode mě ochutnal :-) Kdo se toho nebojí, ať to vyzkouší a určitě nebude litovat...
      Pro ty, co se hádájí z kterého masa se to vaří - každý ať si to vaří z čeho chce... třeba moje babička vaří segedín z kuřecího a vaří z něj i obyčejný guláš... Někdo má radši hovězí, jiný vepřový... vždyť je to jedno, ne?

      16.04.2010 09:59:45

    • boša
      boša

      Nečetla jsem všechny příspěvky, ale zkuste udělat segedín z uzených vykostěných kuřecích stehen. Je to rychlé a dobré.

      10.03.2009 14:16:37

      • kkkk
        kkkk

        Re: segedín

        s uzenýho je to pjeknej hnus

        14.03.2010 10:40:29


    • Alenka
      Alenka

      boze muj to se dela z veprove masa vy jelimani,uff

      01.01.2009 15:13:24

    • jana bednarova
      jana bednarova

      chybi cesnek

      21.02.2007 21:03:23

      • martin
        martin

        Re: Seg.Gulas

        Já miluju segedín jak z vepřového masa, tak klidně bez masa - z hub. Z hovězího jsem ho ještě nejedl, ale věřim, že to bude mňamka. Hlavně, že je tam to zelí!

        18.03.2009 15:16:05


    Nalezeno receptů: 189

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.