reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 214
    • Venia
      Venia

      bez smetany

      V naší rodině se už od nepaměti vaří segedínskýguláš bez smetany. Není to pak nějaká měkká bílá omáčka ale má opravdu říz. Zrovna tak necpeme smetanu do všeho co nás napadne např. do dušených kedluben atd. A to máme opravdu blízko polské "smietankove" kuchyni. Doporučuji vyzkoušet, nemá to chybu.

      20.07.2011 17:06:12

    • Milan
      Milan

      Z podbradku ne bucku

      Blbost segedinsky gulas se nedela ani z bucku a ani z plece, uz vubec ne z hoveziho ale z podbradku a kysana smetana se tam dava! Dela se z podbradku protoze vareny podbradek i kdyz je mastny ma uplne jinou chut a da se snist is studeny coz u bucku muze nektere natahovat.

      11.07.2011 17:03:25

    • Old_Navy
      Old_Navy

      A kde se skrývá např.kmín?A třeba uvedení jaké vepř. maso.Protože segedínský guláš se rozděluje dle toho zda je normální a zda speciál,do normálního smetana nepatří a pouze vepřový bok a do speciálu patří smatena a z masa je to v. bok a v. plec půl na půl ;-)

      16.06.2011 11:39:52


    • Kristýna
      Kristýna

      je to naprosto super recept i pro začínající kuchaře, já jelikož jsem od přírody línější tak zelí přidávám vařit přímo do masa (aby nebylo tolik nádobí) a zahušťuji smetanou na vaření + mouka a zakysanou dávám až nakonec, ale už ji nevařím :D

      15.06.2011 10:54:20

    • terkaperka
      terkaperka

      Zajímalo by mně neco. Opravdu někdo dává do togto guláše zakysanou smetanu????? To je prvně za 20 let co vařím a dokonce občas publikuju recepty abych si přečetla že se tam dává zakyska a ne mléko či smetana na vaření .... pokud jde o maso puvodní recept zní prorostlý vepřový bůček...aspoň na takový recept jsem vždy natrefila ...

      21.05.2011 10:00:51

      • Andrea
        Andrea

        Re: dotaz...

        Opravdu se do toho dava zakysana smetana ja na zjemneni pridavam jeste smetanu ke slehani nakonec tento recept jsem delala a je vynikajici ;) a hlavne segedin je pouze z veproveho a kdo ma rad muze i hovezi ale to se segedinem podle meho gusta nema nic spolecneho ;) kazdy m a rad co ma rad a tento recept je super a ma tak opravdu byt :)) takze nebudte vsichni hrr a zkuste si to sami poznate ;) a ten kdo neba labuznicky jazycek tak asi nevi no :)

        31.05.2011 10:18:59

      • hasbend
        hasbend

        Pokud je zelí dobře proprané a použiješ jen minimum původní šťávy, tak je opravdu lepší použít zakysanou smetanu, která zároveň gulášek zjemní a dodá mu kyselkavou chuť...

        07.06.2011 14:00:17

    • tatkastanda
      tatkastanda

      segedíňák

      Co je to za tak předčasně vyspělého chlapce, že tak fundovaně " vtipkuje " o vegetariánech?

      09.05.2011 12:15:57

    • riji61
      riji61

      Segedinský guláš

      Na správný segedín je zapotřebí bůček a vepřové plecko

      27.04.2011 11:03:43


    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.