reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 214
    • anna.trojancikova
      anna.trojancikova

      výborný:)

      25.11.2011 15:52:53

    • Kuchtík
      Kuchtík

      Tak aby bylo jasno,klasický segedinský guláš se dělá z bůčku a smetana tam nepatří! Z koření pouze paprika,sůl a pepř. /já tam ale dávám ještě kmín/ Pokud tam někdo nacpe smetanu,není to segedin klasika,ale speciál a tam by se měla použít plec,nebo ořez.Ještě se tam dává na drobno slanina /do základu k cibuli/.

      09.11.2011 09:08:30

    • Máca
      Máca

      Ahoj. Mě kdosi poradil dát do segedinu obrané uzené kosti. A opravdu je to bašta. Dopručuji :)

      31.10.2011 14:38:13


    • hana
      hana

      bez smetany podle babičky

      Základ je stejný, cibule paprika, kmín,pepř, když je maso poloměkké vyndám ho a zbytek vysmahnu na tuk, pak přidám kysané zelí, přidám ještě kmin, doleju vodou, aby bylo zelí ponořené, za zelí pokrájím na plátečky tak 5 stroužků česneku a vrátím na zelí maso,aby se dodusilo doměkka, když je zelí i maso hotové, pak už jen zahustím moukou a dochutím třeba i trouchou chilli, nemá to chybu.....

      07.10.2011 12:05:42

    • StistkoW
      StistkoW

      Myslím že do segedínu patří ještě celé koření a bobkový list. :)

      13.09.2011 14:55:37

    • Veru
      Veru

      Ahoj, prosím, může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi kysaným a sterilovaným zelím? Děkuji :)

      18.08.2011 12:04:55

      • Hanka M.
        Hanka M.

        Ahoj, možná sis to už zjistila, ale sterilované zelí je nakrájené zelí sterilizované varem ve sladkokyselém nálevu, kdežto kysané zelí je nakrouhané zelí, které se nechává uležet ve sklenicích (nebo ve škopku a já nevím v čem ještě). Je to vlastně jen syrové zelí, které projde kvasným procesem, v němž je přítomna tuším kyselina mléčná. Je v něm hodně vitamínu C, což ve sterilovaném díky konzervaci varem není. Chuťově je taky rozdíl poznat. vyzkoušej. Nicméně můžeš i do segedínu použít sterilované zelí. Nic nepokazíš. Vyzkoušej a uvidíš.

        29.09.2011 21:05:46

    • hasbend
      hasbend

      skvělá klasika

      ...dnes jsem přidal na kolečka nakrájenou maďarskou klobásu a trochu mletých feferónků a guláš je famózní... :-) Díky za recept

      07.06.2011 13:58:14


    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.