reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 145×

    3,2 2145
  • 2 hod

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 170
    • Lucka
      Lucka

      Právě se chystám na segedín... klasicky z vepřového... ale úplně nejlepší je alternativa s uzeným tofu... ze sojových kostek je nic moc, ale to uzené tofu tomu dodá lehce uzenou vůni a to jsem schopná sníst během dne celý hrnec :-) Zatím chutnal každému, kdo ho ode mě ochutnal :-) Kdo se toho nebojí, ať to vyzkouší a určitě nebude litovat...
      Pro ty, co se hádájí z kterého masa se to vaří - každý ať si to vaří z čeho chce... třeba moje babička vaří segedín z kuřecího a vaří z něj i obyčejný guláš... Někdo má radši hovězí, jiný vepřový... vždyť je to jedno, ne?

      16.04.2010 09:59:45

    • boša
      boša

      Nečetla jsem všechny příspěvky, ale zkuste udělat segedín z uzených vykostěných kuřecích stehen. Je to rychlé a dobré.

      10.03.2009 14:16:37

      • kkkk
        kkkk

        Re: segedín

        s uzenýho je to pjeknej hnus

        14.03.2010 10:40:29


    • Alenka
      Alenka

      boze muj to se dela z veprove masa vy jelimani,uff

      01.01.2009 15:13:24

    • jana bednarova
      jana bednarova

      chybi cesnek

      21.02.2007 21:03:23

      • martin
        martin

        Re: Seg.Gulas

        Já miluju segedín jak z vepřového masa, tak klidně bez masa - z hub. Z hovězího jsem ho ještě nejedl, ale věřim, že to bude mňamka. Hlavně, že je tam to zelí!

        18.03.2009 15:16:05

    Nalezeno receptů: 170

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.