reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,3

    2 190×

    3,2 2190
  • 2 hod

  • 67×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 189
    • terkaperka
      terkaperka

      Zajímalo by mně neco. Opravdu někdo dává do togto guláše zakysanou smetanu????? To je prvně za 20 let co vařím a dokonce občas publikuju recepty abych si přečetla že se tam dává zakyska a ne mléko či smetana na vaření .... pokud jde o maso puvodní recept zní prorostlý vepřový bůček...aspoň na takový recept jsem vždy natrefila ...

      21.05.2011 10:00:51

      • Andrea
        Andrea

        Re: dotaz...

        Opravdu se do toho dava zakysana smetana ja na zjemneni pridavam jeste smetanu ke slehani nakonec tento recept jsem delala a je vynikajici ;) a hlavne segedin je pouze z veproveho a kdo ma rad muze i hovezi ale to se segedinem podle meho gusta nema nic spolecneho ;) kazdy m a rad co ma rad a tento recept je super a ma tak opravdu byt :)) takze nebudte vsichni hrr a zkuste si to sami poznate ;) a ten kdo neba labuznicky jazycek tak asi nevi no :)

        31.05.2011 10:18:59

      • hasbend
        hasbend

        Pokud je zelí dobře proprané a použiješ jen minimum původní šťávy, tak je opravdu lepší použít zakysanou smetanu, která zároveň gulášek zjemní a dodá mu kyselkavou chuť...

        07.06.2011 14:00:17


    • tatkastanda
      tatkastanda

      segedíňák

      Co je to za tak předčasně vyspělého chlapce, že tak fundovaně " vtipkuje " o vegetariánech?

      09.05.2011 12:15:57

    • riji61
      riji61

      Segedinský guláš

      Na správný segedín je zapotřebí bůček a vepřové plecko

      27.04.2011 11:03:43

    • Mia
      Mia

      Zkuste přidat bílí jogurt :-) Opravdu lahodné

      17.03.2011 12:05:57

    • Karel
      Karel

      Seg.guláš

      Ano opravdu se guláš dělá pouze z vepř.masa a do zelí se přidává bobkový list a na závěr se přidá asi 4kusy drceného česneku a potom je to to pravé maďarské. Může se přidat i anglická-zkuste to a nikdy to nebudete vařit jinak.

      13.07.2005 16:57:47


    Nalezeno receptů: 189

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.