reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 130×

    3,2 2130
  • 2 hod

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 167
    • Bedřich
      Bedřich

      Segedín po maďarsku

      Segedínský guláš v Maďarsku mají, akorát mu říkají Szekelygulyas (cikánský guláš). Dělají ho z bůčku a krkovočky (nebo kotlety) a nezahušťujího zásmažkou. je tedy jako hustá polévka. Jinak je stejný jako náš "segedýn". Jedí k němu chléb, nebo vařené brambory. Chutnal jsem ho letos v září na Gulášovém festivalu v Szolnoku. A označen byl (kromě Szekely...) i Goulash á la Szeged.

      16.12.2010 14:46:52

    • favo
      favo

      Super a nemá chybu.Není co dodat.

      07.11.2010 08:22:59

    • kuchtík
      kuchtík

      Ať se to někomu líbí nebo ne,tak si buďte jisti,že segedínský guláš se dělá zásadně z vepřového masa,nejosvědčenější je prorostlý bůček nebo plecko.Prohlédl jsem i staré kuchařky (knížky),jedna z r.1907 a vždy tam bylo vepřové.Protože tento druh se považuje za trochu méně kvalitní,bylo na vesnici celkem dosažitelné a stejně tak kysané zelí měli skoro v každé domácnosti.
      Takže ty nové připatlaniny (tofu,sojové maso), kuřecí nebo hovězí maso nikdy nemůžou udělat pravý segedínský guláš.Jistě,může to být chutné, třeba i výborné, ale není to, prosím ,segedínský guláš!

      06.11.2010 21:31:10

    • baskervil
      baskervil

      skvělé

      30.10.2010 20:05:34

    • mig68mig68
      mig68mig68

      vinikající ,super povedlo se

      17.10.2010 19:04:56

    • neligrej
      neligrej

      Dnes uvařen a v sobotu na talíři,na chatičce v teplíčku,už se těším.

      30.09.2010 13:34:32

    • keisoul
      keisoul

      :) fajne bolo

      robim szegedin podla tohoto receptu a nema chybu!

      28.09.2010 14:05:57

    • Werca
      Werca

      :DDDD Každej má rád různé chuťovky namíchané :DDD. Co čaj s mlékem :DD, či pifo se spritem, špagety s tatarkou :DDD....

      07.08.2010 13:05:14

    • drm
      drm

      segedínský guláš pouze se sojovým masem a jako prilohu indicke placky

      07.08.2010 09:59:00

    Nalezeno receptů: 167

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.