reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 140×

    3,2 2140
  • 2 hod

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 170
    • Mia
      Mia

      Zkuste přidat bílí jogurt :-) Opravdu lahodné

      17.03.2011 12:05:57

    • Tomáš šéf kuchař
      Tomáš šéf kuchař

      RE odezva všem!!!

      Ať je segedínský guláš s vepřového či hovězího nic na tom nemění že toto jidlo chutna jinak s každým masem.Ale správný gurman ocení to i tamto.Ale v samém závěru gastronomie je vždy o tom že člověk vytvaří nové a nové věci jiná přisada změní decentně vždy chuť danému jidlu například byl původne segedýn bez smetany.A ejhle přidala se smetana a segedýn pozměnil název na segedýn special.Tudíš se hadat o druhu masu nemá smysl poněvač.Každý člověk ma jiné chutě.A ja oceńuji kuchaře tím že vytvařejí nové věci.Vždyt každý může vařit kdo ma cit pro kuchyni.

      06.03.2011 11:49:24

    • Sláva
      Sláva

      Guláš segedín

      Kdysi dávno,jsem dostal recept na segedín, kde bylo maso vepřové a hovězí napůl.Je složitější,(hovězí se dělá déle), jinak je postup stejný, chuť vynikající. S.

      31.01.2011 12:16:16


      • daniela
        daniela

        Re: Guláš segedín

        ja to budu zitra delat z hoveziho ( mame v mrazaku 10kg od farmare, takze aby se to zuzitkovalo). panimama mi rikala, at udelam segedin ....zeli si sami nakladame.( tlusty maso bych nesnedla ani zanic, prorostly veprovy mi nic nerika). myslim, ze to bude chutove podobny...je jedno jestli veprovy nebo hovezi, neco jako svickova a na smetane. dve totozny omacky, ale v jedny plave kralik a v druhy hovezi. at si to udela kazdej s cim to ma radsi. kdyz se tam da kureci, nic se nedeje, takovy segedin jsem uz taky delala.

        10.02.2011 21:31:43

    • Bedřich
      Bedřich

      Segedín po maďarsku

      Segedínský guláš v Maďarsku mají, akorát mu říkají Szekelygulyas (cikánský guláš). Dělají ho z bůčku a krkovočky (nebo kotlety) a nezahušťujího zásmažkou. je tedy jako hustá polévka. Jinak je stejný jako náš "segedýn". Jedí k němu chléb, nebo vařené brambory. Chutnal jsem ho letos v září na Gulášovém festivalu v Szolnoku. A označen byl (kromě Szekely...) i Goulash á la Szeged.

      16.12.2010 14:46:52

    • favo
      favo

      Super a nemá chybu.Není co dodat.

      07.11.2010 08:22:59

    • kuchtík
      kuchtík

      Ať se to někomu líbí nebo ne,tak si buďte jisti,že segedínský guláš se dělá zásadně z vepřového masa,nejosvědčenější je prorostlý bůček nebo plecko.Prohlédl jsem i staré kuchařky (knížky),jedna z r.1907 a vždy tam bylo vepřové.Protože tento druh se považuje za trochu méně kvalitní,bylo na vesnici celkem dosažitelné a stejně tak kysané zelí měli skoro v každé domácnosti.
      Takže ty nové připatlaniny (tofu,sojové maso), kuřecí nebo hovězí maso nikdy nemůžou udělat pravý segedínský guláš.Jistě,může to být chutné, třeba i výborné, ale není to, prosím ,segedínský guláš!

      06.11.2010 21:31:10

    • baskervil
      baskervil

      skvělé

      30.10.2010 20:05:34

    • mig68mig68
      mig68mig68

      vinikající ,super povedlo se

      17.10.2010 19:04:56

    • neligrej
      neligrej

      Dnes uvařen a v sobotu na talíři,na chatičce v teplíčku,už se těším.

      30.09.2010 13:34:32

    Nalezeno receptů: 170

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.