reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 140×

    3,2 2140
  • 2 hod

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 170
    • Kristýna
      Kristýna

      je to naprosto super recept i pro začínající kuchaře, já jelikož jsem od přírody línější tak zelí přidávám vařit přímo do masa (aby nebylo tolik nádobí) a zahušťuji smetanou na vaření + mouka a zakysanou dávám až nakonec, ale už ji nevařím :D

      15.06.2011 10:54:20

    • terkaperka
      terkaperka

      Zajímalo by mně neco. Opravdu někdo dává do togto guláše zakysanou smetanu????? To je prvně za 20 let co vařím a dokonce občas publikuju recepty abych si přečetla že se tam dává zakyska a ne mléko či smetana na vaření .... pokud jde o maso puvodní recept zní prorostlý vepřový bůček...aspoň na takový recept jsem vždy natrefila ...

      21.05.2011 10:00:51

      • Andrea
        Andrea

        Re: dotaz...

        Opravdu se do toho dava zakysana smetana ja na zjemneni pridavam jeste smetanu ke slehani nakonec tento recept jsem delala a je vynikajici ;) a hlavne segedin je pouze z veproveho a kdo ma rad muze i hovezi ale to se segedinem podle meho gusta nema nic spolecneho ;) kazdy m a rad co ma rad a tento recept je super a ma tak opravdu byt :)) takze nebudte vsichni hrr a zkuste si to sami poznate ;) a ten kdo neba labuznicky jazycek tak asi nevi no :)

        31.05.2011 10:18:59


      • hasbend
        hasbend

        Pokud je zelí dobře proprané a použiješ jen minimum původní šťávy, tak je opravdu lepší použít zakysanou smetanu, která zároveň gulášek zjemní a dodá mu kyselkavou chuť...

        07.06.2011 14:00:17

    • tatkastanda
      tatkastanda

      segedíňák

      Co je to za tak předčasně vyspělého chlapce, že tak fundovaně " vtipkuje " o vegetariánech?

      09.05.2011 12:15:57

    • riji61
      riji61

      Segedinský guláš

      Na správný segedín je zapotřebí bůček a vepřové plecko

      27.04.2011 11:03:43

    • Karel
      Karel

      Seg.guláš

      Ano opravdu se guláš dělá pouze z vepř.masa a do zelí se přidává bobkový list a na závěr se přidá asi 4kusy drceného česneku a potom je to to pravé maďarské. Může se přidat i anglická-zkuste to a nikdy to nebudete vařit jinak.

      13.07.2005 16:57:47

    Nalezeno receptů: 170

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.