reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 130×

    3,2 2130
  • 2 hod

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 167
    • tatkastanda
      tatkastanda

      segedíňák

      Co je to za tak předčasně vyspělého chlapce, že tak fundovaně " vtipkuje " o vegetariánech?

      09.05.2011 12:15:57

    • riji61
      riji61

      Segedinský guláš

      Na správný segedín je zapotřebí bůček a vepřové plecko

      27.04.2011 11:03:43

    • Mia
      Mia

      Zkuste přidat bílí jogurt :-) Opravdu lahodné

      17.03.2011 12:05:57

    • Tomáš šéf kuchař
      Tomáš šéf kuchař

      RE odezva všem!!!

      Ať je segedínský guláš s vepřového či hovězího nic na tom nemění že toto jidlo chutna jinak s každým masem.Ale správný gurman ocení to i tamto.Ale v samém závěru gastronomie je vždy o tom že člověk vytvaří nové a nové věci jiná přisada změní decentně vždy chuť danému jidlu například byl původne segedýn bez smetany.A ejhle přidala se smetana a segedýn pozměnil název na segedýn special.Tudíš se hadat o druhu masu nemá smysl poněvač.Každý člověk ma jiné chutě.A ja oceńuji kuchaře tím že vytvařejí nové věci.Vždyt každý může vařit kdo ma cit pro kuchyni.

      06.03.2011 11:49:24

    • Sláva
      Sláva

      Guláš segedín

      Kdysi dávno,jsem dostal recept na segedín, kde bylo maso vepřové a hovězí napůl.Je složitější,(hovězí se dělá déle), jinak je postup stejný, chuť vynikající. S.

      31.01.2011 12:16:16

    • Karel
      Karel

      Seg.guláš

      Ano opravdu se guláš dělá pouze z vepř.masa a do zelí se přidává bobkový list a na závěr se přidá asi 4kusy drceného česneku a potom je to to pravé maďarské. Může se přidat i anglická-zkuste to a nikdy to nebudete vařit jinak.

      13.07.2005 16:57:47

    Nalezeno receptů: 167

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.