reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 170×

    3,2 2170
  • 2 hod

  • 65×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 178
    • hana
      hana

      bez smetany podle babičky

      Základ je stejný, cibule paprika, kmín,pepř, když je maso poloměkké vyndám ho a zbytek vysmahnu na tuk, pak přidám kysané zelí, přidám ještě kmin, doleju vodou, aby bylo zelí ponořené, za zelí pokrájím na plátečky tak 5 stroužků česneku a vrátím na zelí maso,aby se dodusilo doměkka, když je zelí i maso hotové, pak už jen zahustím moukou a dochutím třeba i trouchou chilli, nemá to chybu.....

      07.10.2011 12:05:42

    • Veru
      Veru

      Ahoj, prosím, může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi kysaným a sterilovaným zelím? Děkuji :)

      18.08.2011 12:04:55

      • Hanka M.
        Hanka M.

        Ahoj, možná sis to už zjistila, ale sterilované zelí je nakrájené zelí sterilizované varem ve sladkokyselém nálevu, kdežto kysané zelí je nakrouhané zelí, které se nechává uležet ve sklenicích (nebo ve škopku a já nevím v čem ještě). Je to vlastně jen syrové zelí, které projde kvasným procesem, v němž je přítomna tuším kyselina mléčná. Je v něm hodně vitamínu C, což ve sterilovaném díky konzervaci varem není. Chuťově je taky rozdíl poznat. vyzkoušej. Nicméně můžeš i do segedínu použít sterilované zelí. Nic nepokazíš. Vyzkoušej a uvidíš.

        29.09.2011 21:05:46


    • Venia
      Venia

      bez smetany

      V naší rodině se už od nepaměti vaří segedínskýguláš bez smetany. Není to pak nějaká měkká bílá omáčka ale má opravdu říz. Zrovna tak necpeme smetanu do všeho co nás napadne např. do dušených kedluben atd. A to máme opravdu blízko polské "smietankove" kuchyni. Doporučuji vyzkoušet, nemá to chybu.

      20.07.2011 17:06:12

    • Milan
      Milan

      Z podbradku ne bucku

      Blbost segedinsky gulas se nedela ani z bucku a ani z plece, uz vubec ne z hoveziho ale z podbradku a kysana smetana se tam dava! Dela se z podbradku protoze vareny podbradek i kdyz je mastny ma uplne jinou chut a da se snist is studeny coz u bucku muze nektere natahovat.

      11.07.2011 17:03:25

    • Old_Navy
      Old_Navy

      A kde se skrývá např.kmín?A třeba uvedení jaké vepř. maso.Protože segedínský guláš se rozděluje dle toho zda je normální a zda speciál,do normálního smetana nepatří a pouze vepřový bok a do speciálu patří smatena a z masa je to v. bok a v. plec půl na půl ;-)

      16.06.2011 11:39:52

    • Kristýna
      Kristýna

      je to naprosto super recept i pro začínající kuchaře, já jelikož jsem od přírody línější tak zelí přidávám vařit přímo do masa (aby nebylo tolik nádobí) a zahušťuji smetanou na vaření + mouka a zakysanou dávám až nakonec, ale už ji nevařím :D

      15.06.2011 10:54:20

    • hasbend
      hasbend

      skvělá klasika

      ...dnes jsem přidal na kolečka nakrájenou maďarskou klobásu a trochu mletých feferónků a guláš je famózní... :-) Díky za recept

      07.06.2011 13:58:14

    • terkaperka
      terkaperka

      Zajímalo by mně neco. Opravdu někdo dává do togto guláše zakysanou smetanu????? To je prvně za 20 let co vařím a dokonce občas publikuju recepty abych si přečetla že se tam dává zakyska a ne mléko či smetana na vaření .... pokud jde o maso puvodní recept zní prorostlý vepřový bůček...aspoň na takový recept jsem vždy natrefila ...

      21.05.2011 10:00:51


    Nalezeno receptů: 178

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.