reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 145×

    3,2 2145
  • 2 hod

  • 64×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 170
    • Kuchtík
      Kuchtík

      Tak aby bylo jasno,klasický segedinský guláš se dělá z bůčku a smetana tam nepatří! Z koření pouze paprika,sůl a pepř. /já tam ale dávám ještě kmín/ Pokud tam někdo nacpe smetanu,není to segedin klasika,ale speciál a tam by se měla použít plec,nebo ořez.Ještě se tam dává na drobno slanina /do základu k cibuli/.

      09.11.2011 09:08:30

    • Máca
      Máca

      Ahoj. Mě kdosi poradil dát do segedinu obrané uzené kosti. A opravdu je to bašta. Dopručuji :)

      31.10.2011 14:38:13

    • hana
      hana

      bez smetany podle babičky

      Základ je stejný, cibule paprika, kmín,pepř, když je maso poloměkké vyndám ho a zbytek vysmahnu na tuk, pak přidám kysané zelí, přidám ještě kmin, doleju vodou, aby bylo zelí ponořené, za zelí pokrájím na plátečky tak 5 stroužků česneku a vrátím na zelí maso,aby se dodusilo doměkka, když je zelí i maso hotové, pak už jen zahustím moukou a dochutím třeba i trouchou chilli, nemá to chybu.....

      07.10.2011 12:05:42


    • Veru
      Veru

      Ahoj, prosím, může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi kysaným a sterilovaným zelím? Děkuji :)

      18.08.2011 12:04:55

      • Hanka M.
        Hanka M.

        Ahoj, možná sis to už zjistila, ale sterilované zelí je nakrájené zelí sterilizované varem ve sladkokyselém nálevu, kdežto kysané zelí je nakrouhané zelí, které se nechává uležet ve sklenicích (nebo ve škopku a já nevím v čem ještě). Je to vlastně jen syrové zelí, které projde kvasným procesem, v němž je přítomna tuším kyselina mléčná. Je v něm hodně vitamínu C, což ve sterilovaném díky konzervaci varem není. Chuťově je taky rozdíl poznat. vyzkoušej. Nicméně můžeš i do segedínu použít sterilované zelí. Nic nepokazíš. Vyzkoušej a uvidíš.

        29.09.2011 21:05:46

    • Venia
      Venia

      bez smetany

      V naší rodině se už od nepaměti vaří segedínskýguláš bez smetany. Není to pak nějaká měkká bílá omáčka ale má opravdu říz. Zrovna tak necpeme smetanu do všeho co nás napadne např. do dušených kedluben atd. A to máme opravdu blízko polské "smietankove" kuchyni. Doporučuji vyzkoušet, nemá to chybu.

      20.07.2011 17:06:12

    • Milan
      Milan

      Z podbradku ne bucku

      Blbost segedinsky gulas se nedela ani z bucku a ani z plece, uz vubec ne z hoveziho ale z podbradku a kysana smetana se tam dava! Dela se z podbradku protoze vareny podbradek i kdyz je mastny ma uplne jinou chut a da se snist is studeny coz u bucku muze nektere natahovat.

      11.07.2011 17:03:25

    • Old_Navy
      Old_Navy

      A kde se skrývá např.kmín?A třeba uvedení jaké vepř. maso.Protože segedínský guláš se rozděluje dle toho zda je normální a zda speciál,do normálního smetana nepatří a pouze vepřový bok a do speciálu patří smatena a z masa je to v. bok a v. plec půl na půl ;-)

      16.06.2011 11:39:52

    • hasbend
      hasbend

      skvělá klasika

      ...dnes jsem přidal na kolečka nakrájenou maďarskou klobásu a trochu mletých feferónků a guláš je famózní... :-) Díky za recept

      07.06.2011 13:58:14

    Nalezeno receptů: 170

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.