reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 130×

    3,2 2130
  • 2 hod

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 167
    • Veru
      Veru

      Ahoj, prosím, může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi kysaným a sterilovaným zelím? Děkuji :)

      18.08.2011 12:04:55

      • Hanka M.
        Hanka M.

        Ahoj, možná sis to už zjistila, ale sterilované zelí je nakrájené zelí sterilizované varem ve sladkokyselém nálevu, kdežto kysané zelí je nakrouhané zelí, které se nechává uležet ve sklenicích (nebo ve škopku a já nevím v čem ještě). Je to vlastně jen syrové zelí, které projde kvasným procesem, v němž je přítomna tuším kyselina mléčná. Je v něm hodně vitamínu C, což ve sterilovaném díky konzervaci varem není. Chuťově je taky rozdíl poznat. vyzkoušej. Nicméně můžeš i do segedínu použít sterilované zelí. Nic nepokazíš. Vyzkoušej a uvidíš.

        29.09.2011 21:05:46

    • Venia
      Venia

      bez smetany

      V naší rodině se už od nepaměti vaří segedínskýguláš bez smetany. Není to pak nějaká měkká bílá omáčka ale má opravdu říz. Zrovna tak necpeme smetanu do všeho co nás napadne např. do dušených kedluben atd. A to máme opravdu blízko polské "smietankove" kuchyni. Doporučuji vyzkoušet, nemá to chybu.

      20.07.2011 17:06:12

    • Milan
      Milan

      Z podbradku ne bucku

      Blbost segedinsky gulas se nedela ani z bucku a ani z plece, uz vubec ne z hoveziho ale z podbradku a kysana smetana se tam dava! Dela se z podbradku protoze vareny podbradek i kdyz je mastny ma uplne jinou chut a da se snist is studeny coz u bucku muze nektere natahovat.

      11.07.2011 17:03:25

    • Old_Navy
      Old_Navy

      A kde se skrývá např.kmín?A třeba uvedení jaké vepř. maso.Protože segedínský guláš se rozděluje dle toho zda je normální a zda speciál,do normálního smetana nepatří a pouze vepřový bok a do speciálu patří smatena a z masa je to v. bok a v. plec půl na půl ;-)

      16.06.2011 11:39:52

    • Kristýna
      Kristýna

      je to naprosto super recept i pro začínající kuchaře, já jelikož jsem od přírody línější tak zelí přidávám vařit přímo do masa (aby nebylo tolik nádobí) a zahušťuji smetanou na vaření + mouka a zakysanou dávám až nakonec, ale už ji nevařím :D

      15.06.2011 10:54:20

    • hasbend
      hasbend

      skvělá klasika

      ...dnes jsem přidal na kolečka nakrájenou maďarskou klobásu a trochu mletých feferónků a guláš je famózní... :-) Díky za recept

      07.06.2011 13:58:14

    • terkaperka
      terkaperka

      Zajímalo by mně neco. Opravdu někdo dává do togto guláše zakysanou smetanu????? To je prvně za 20 let co vařím a dokonce občas publikuju recepty abych si přečetla že se tam dává zakyska a ne mléko či smetana na vaření .... pokud jde o maso puvodní recept zní prorostlý vepřový bůček...aspoň na takový recept jsem vždy natrefila ...

      21.05.2011 10:00:51

      • hasbend
        hasbend

        Pokud je zelí dobře proprané a použiješ jen minimum původní šťávy, tak je opravdu lepší použít zakysanou smetanu, která zároveň gulášek zjemní a dodá mu kyselkavou chuť...

        07.06.2011 14:00:17

    Nalezeno receptů: 167

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.