reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.


  • 3,2

    2 170×

    3,2 2170
  • 2 hod

  • 65×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 178
    • Roman
      Roman

      To je blázinec, segedin z bůčku, ale žádný osmažení cibule napřed. Kostky bůčku na sucho do rozpáleného hrnce jen osolit a bez pokličky. Občas zamíchat. Když je voda pryč a jen tuk přidat cibuli, kmín a dustit...maso ještě vodu pustí...nepodlévat. Když je zlatavé nasypat mouku, papriku hodně a i pálivou, pepř a míchat. Pak do toho poslat kys. zelí, bobkový list, nové koření a podlít horkou vodou. Dělat ještě asi 30 min a nalít šlehačku a hotovo. Tyhle pověry o osmažený cibulce, jíšce atp akorát zdržujou a ztučňujou

      01.02.2012 13:20:28

    • kateřina
      kateřina

      ahoj zajímalo by mě na kolik porcí to asi tak je. díky

      03.01.2012 16:27:59

    • anna.trojancikova
      anna.trojancikova

      výborný:)

      25.11.2011 15:52:53


    • Kuchtík
      Kuchtík

      Tak aby bylo jasno,klasický segedinský guláš se dělá z bůčku a smetana tam nepatří! Z koření pouze paprika,sůl a pepř. /já tam ale dávám ještě kmín/ Pokud tam někdo nacpe smetanu,není to segedin klasika,ale speciál a tam by se měla použít plec,nebo ořez.Ještě se tam dává na drobno slanina /do základu k cibuli/.

      09.11.2011 09:08:30

    • Máca
      Máca

      Ahoj. Mě kdosi poradil dát do segedinu obrané uzené kosti. A opravdu je to bašta. Dopručuji :)

      31.10.2011 14:38:13

    • StistkoW
      StistkoW

      Myslím že do segedínu patří ještě celé koření a bobkový list. :)

      13.09.2011 14:55:37


    Nalezeno receptů: 178

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.