reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Segedínský guláš

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 206
    • bimbo
      bimbo

      Segedýnský guláš s tvrdým y

      segedín s měkkým,mrdání s tvrdým

      19.09.2020 12:45:24

    • Otto
      Otto

      Segedýnský guláš s tvrdým y

      Nic na tom není.Pastevci se s tím taky nemazlili.Na tuku zpěnit cibuli,přidat červenou papriku,za chvilku,až zpění,přidat maso na kostičky,nechat trochu zatáhnout a podlít.Dusit téměř doměka,přidat zelí i se šťávou,podusit, až je maso měkké,zalít smetanou s rozkvedlanou moukou na zahuštění,chvíli povařit a je to.Podle kyselosti zelí taky trochu ochutit cukrem.Solit a pepřit,taky používat přiměřeně a dle libosti trochu pálivé papriky,je samozřejmost.Česnek dle chutí až ke konci,sůl po přidání masa do zpěněné cibule.Myslím,že všechny recepty jsou dobré a nic moc se výsledek od sebe neliší.Hlavně,aby bylo co jíst.

      13.09.2020 12:41:40

      • jaro
        jaro

        Re: Segedýnský guláš s tvrdým y

        souhlasím,tak jej dělám i já.Super

        13.09.2020 14:31:46


      • Duwen Blate
        Duwen Blate

        Re: Segedýnský guláš s tvrdým y

        Mýlíte se měkké í je správně :-D

        16.09.2020 16:58:51

    • Karel Rosák
      Karel Rosák

      Jak to dělám já

      Trochu bych to změnil. Kysané zelí v balíčku má 500g. Autor by to mohl respektovat a přizpůsobit množství ostatních ingrediencí. A zelí překrajovat? Proč? Jedna cibule je málo, pokud nemá půl kila. Protože stará věc: kolik masa, tolik cibule. Nevím proč se stále píše pokrájet cibuli nadrobno. I když se pokrájí nahrubo, stejně se rozvaří. Cibuli smažím zvlášť, maso taky. Smažit dlouho papriku? Pak je to hořké, to je v každé kuchařce psáno. Dobrou chuť!

      21.08.2017 22:44:28

      • Pepan
        Pepan

        Re: Jak to dělám já

        Říká se Szegedínský guláš a pořád se tam dává kyselý zelí.Ale maďarští patevci,kdyžpřipravovali jídlo,žádné nakládané zelí neměli.Vždycky dávali nakrájený čerství zelí.

        20.10.2017 16:32:31

      • eva
        eva

        Re: Jak to dělám já

        je mi dost roků a i zkušenosti mám, ale kolik cibule tolik masa to je prosím, u hov. guláš.
        a Víte proč? Aby se guláš už nezahušťoval.
        Szsegedín je maďarské jídlo a jestli bylo kyselé zelí nebo hlávkové zelí je věc kuchaře, ale i moje maminka taky dělala s kysaným zelím.
        Eva

        04.09.2020 15:00:57


    Nalezeno receptů: 206

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.