Segedínský guláš

2 hod | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 1067827x
Každá dobrá hospodyňka by měla umět tento vynikající nakyslý segedinský guláš.
Komentáře receptu 158
Uvařil jsem to (Recept vařilo 62 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Segedínský guláš

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
2100 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš

Celkový počet komentářů: 158
  • Jak to dělám já Karel Rosák 21.08.2017 22:44:28

    Trochu bych to změnil. Kysané zelí v balíčku má 500g. Autor by to mohl respektovat a přizpůsobit množství ostatních ingrediencí. A zelí překrajovat? Proč? Jedna cibule je málo, pokud nemá půl kila. Protože stará věc: kolik masa, tolik cibule. Nevím proč se stále píše pokrájet cibuli nadrobno. I když se pokrájí nahrubo, stejně se rozvaří. Cibuli smažím zvlášť, maso taky. Smažit dlouho papriku? Pak je to hořké, to je v každé kuchařce psáno. Dobrou chuť!

    • Re: Jak to dělám já drkarel 09.11.2017 17:22:44

      Kysané zelí v balíčku má sice 500g, ale i s " nálevem " , hmotnost pevného podílu v takovém balíčku je (údajně) 350 g. Takže to bylo myšleno asi na dva malé balíčky. Jinak bych s Vámi v lecčems souhlasil, cibule klidně trochu méně. :)

    • Re: Jak to dělám já Pepan 20.10.2017 16:32:31

      Říká se Szegedínský guláš a pořád se tam dává kyselý zelí.Ale maďarští patevci,kdyžpřipravovali jídlo,žádné nakládané zelí neměli.Vždycky dávali nakrájený čerství zelí.

    • lumik
      Re: Jak to dělám já lumik 22.08.2017 06:00:47

      autor nepíše smažit dlouho papriku,přidává ji až na konec,poměr surovin není problém si upravit,proč smažit cibuli a maso zvlášť? I zelí vařím dohromady s masem a v každé staré kuchařce je psaná cibule nakrájená na jemno,někdy je zelí opravdu lepší překrájet a u segedinu nemusí být cibule jako masa.

  • Vařit míchat a splachnout do zachodu. Hrozný 03.07.2017 19:49:03

    Nazval bych to segedinsky guláš , s hrudkama mouky. Jsem kuchař zacatecnik a podle Vaseho receptu se jidlo nepovedlo. Určitě je to rukama,ale vim jistě že ten kdo vaří poprve nemůže vědět kolik papriky ma pridat. Proč? Protože pridejte papriku to neříká. Stacilo napsat lžíci nebo lžičku. No a konec mě dostal úplně. Zahustete moukou v zakys. smetaně. Určitě je někde chyba. Segedin byl sice dobrý,ale ty hrudky mouky mě tam vadili.

Nalezeno receptů: 158
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept