reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš z vepřového masa

Recept na domácí segedínský guláš uvařený z vepřového masa.


  • 3,7

    3,6 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Je lepší dát více cibule, já používám 2 velké. Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, poté hrnec odstavíme, osmahnutou cibuli posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme hrnec zpět na ohřev. Dále přidáme nakrájené maso, osolíme a za stálého míchání maso osmahneme, dokud nepustí šťávu.

Poté maso přibližně 5 minut dusíme pod pokličkou. Následně přidáme zelí a chvíli mícháme. Poté hrnec zalijeme vodou, chvíli mícháme a pak přidáme masox. Přivedeme k varu a potom na mírném ohni necháme vařit, dokud maso nezměkne (cca 1 hodina).

Na závěr guláš dochutíme (sůl, masox) a zahustíme. Já používám vlažnou vodu smíchanou s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá, pomalu nalévám do guláše, přitom stále míchám, aby se netvořily hrudky.

Po zahuštění ještě 10 minut mícháme. Na úplný konec přidáme do segedínského guláše prolisovaný česnek podle chuti. Je možné přidat i smetanu pro zjemnění chuti, ale není to nutné. Já smetanu již nepřidávám.

Segedínský guláš z vepřového masa podáváme s houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš z vepřového masa

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      segedínský guláš z vepřového masa

      Tak jsem uvařil segedín,podle vašeho receptu,z vepřové krkovičky.Z ingrediencí jsem opět nepoužil-rádoby ochucovadlo " masox " ,protože mě kazí přírodní chuť každého jídla,ale proti gustu,žádný dišputát...přidal jsem k bylinkám taktéž chilli papričky,protože máme všichni rádi i silně pikantní stravu k tomu domácí houskový knedlíček.Posílám taktéž fotografii porcičky a současně všem přeji dobrou chuť i zažívání....///

      11.11.2017 14:54:55


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš z vepřového masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.