Segedínský guláš z vepřového masa

1 hod | hlavní chod | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 457x
Recept na domácí segedínský guláš uvařený z vepřového masa.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Je lepší dát více cibule, já používám 2 velké. Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, poté hrnec odstavíme, osmahnutou cibuli posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme hrnec zpět na ohřev. Dále přidáme nakrájené maso, osolíme a za stálého míchání maso osmahneme, dokud nepustí šťávu.

Poté maso přibližně 5 minut dusíme pod pokličkou. Následně přidáme zelí a chvíli mícháme. Poté hrnec zalijeme vodou, chvíli mícháme a pak přidáme masox. Přivedeme k varu a potom na mírném ohni necháme vařit, dokud maso nezměkne (cca 1 hodina).

Na závěr guláš dochutíme (sůl, masox) a zahustíme. Já používám vlažnou vodu smíchanou s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá, pomalu nalévám do guláše, přitom stále míchám, aby se netvořily hrudky.

Po zahuštění ještě 10 minut mícháme. Na úplný konec přidáme do segedínského guláše prolisovaný česnek podle chuti. Je možné přidat i smetanu pro zjemnění chuti, ale není to nutné. Já smetanu již nepřidávám.

Segedínský guláš z vepřového masa podáváme s houskovými knedlíky.

autor receptu:

Segedínský guláš z vepřového masa

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

3,6
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš z vepřového masa

Celkový počet komentářů: 1
  • segedínský guláš z vepřového masa 11.11.2017 14:54:55

    Tak jsem uvařil segedín,podle vašeho receptu,z vepřové krkovičky.Z ingrediencí jsem opět nepoužil-rádoby ochucovadlo " masox " ,protože mě kazí přírodní chuť každého jídla,ale proti gustu,žádný dišputát...přidal jsem k bylinkám taktéž chilli papričky,protože máme všichni rádi i silně pikantní stravu k tomu domácí houskový knedlíček.Posílám taktéž fotografii porcičky a současně všem přeji dobrou chuť i zažívání....///

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš z vepřového masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept