reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš z tlakáče

Recept na segedín, který se připravuje v tlakovém hrnci.


  • 3,7

    71×

    3,7 71
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové maso, můžeme použít plec nebo i bůček, osušíme a nakrájíme na kostky.

Cibuli očistíme a nakrájíme. V rozehřátém tlakovém hrnci se sádlem cibuli osmahneme dotmava. Vmícháme papriku necháme ji krátce za stálého míchání rozpustit, přidáme maso. Osolíme ho, až pustí šťávu. Pak přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci.

Poklici zchladíme vodou, otevřeme hrnec a přidáme pokrájené zelí a zase trochu vody. Dusíme 20 minut a odstavíme. Hrnec nezchlazujeme, ale necháme dojít.

Pak guláš zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem dáme zakysanou smetanu, ale nahřátou, studená by se mohla srazit.

Segedínský guláš z tlakáče dochutíme a podáváme s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš z tlakáče

    Celkový počet komentářů: 1
    • dadlenky
      dadlenky

      Nákrájíme si vepřové maso na nudličky.Na pánviččce podusíme cibulku+přidáme maso.Podlijeme vodou a dusíme.Přidáme na jemno nasrtuhané2 mrkve a dusíme dál.maso osolíme přidáme mletý kmín.Až je maso měkké,přilijeme trošku kečupu.zahustíme mlélem s hladkou moukou.Povaříme a dochutíme.Je to moc dobrý oběd.Jako přílohu podáváme rýži.Přeji Vám dobrou chuť.

      20.11.2007 19:51:40

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš z tlakáče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.