reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš z římského hrnce

Zkuste tradiční segedín dušený v římském hrnci a zahuštěný strouhanými brambory.


  • 2,9

    236×

    2,9 236
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je zprudka orestujeme bez oleje. Jen aby se maso zatáhlo. Pak je osolíme, přidáme papriku, trochu pepře, zamícháme a odstavíme z ohně.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

Zelí i s nálevem smícháme s pálivou paprikou (podle chuti), mletým kmínem, trochou cukru a nastrouhanými brambory. Směs zalijeme trochou vody a přeložíme do římského hrnce. Nahoru přidáme orestované maso a hrnec přikryjeme.

Hrnec vložíme do studené trouby a pečeme zhruba 40 minut. Teplota by měla postupně dosáhnout 200 °C.

Zhruba 10 minut před upečením hrnec odklopíme, přidáme smetanu, zamícháme a v troubě dusíme bez zakrytí hrnce.

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem a ozdobený smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš z římského hrnce

    Celkový počet komentářů: 1

    • ivannka
      ivannka

      doma milujeme segedín a proto mě zaujala tato varianta,jen bych se chtěla zeptat jestli to jde dělat i z mraženého kysaného zeli.děkuju

      01.03.2010 17:12:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš z římského hrnce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.