reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš z kližky

Recept na klasický segedínský guláš. Já dělám guláš z hovězí kližky, ale kdo má rád, může si ho udělat z bůčku.


  • 2,7

    23×

    2,7 23
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájíme si nadrobno cibuli a dáme ji zpěnit s trochou sádla. Poté přidáme mletou papriku a necháme ji chvíli restovat, ale ne dlouho, jinak zhořkne.

Maso opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které pak přidáme na cibuli s paprikou. Osolíme a necháme chvíli restovat, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Mezitím si připravíme kyselé zelí, které propláchneme a trochu pokrájíme. Když je maso hotové, přidáme zelí a necháme ho změknout. Poté guláš zahustíme jíškou, okořeníme majoránkou a zjemníme trochou smetany a guláš je hotový.

Segedínský guláš z kližky podáváme s houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš z kližky

    Celkový počet komentářů: 11
    • Marie
      Marie

      Já vařím segedin výhradně z kolena z domácího kvašeného zelí !

      Segedin díky tomu v pusince při papání krásně lepí, kůžičky udělají svoje dobré, také dávám ještě kuličku nového koření a pepře a kmín, papriku také,tu trošku osmahnout. Je to fakt mňamina!

      14.01.2019 23:33:44

    • Libor
      Libor

      Komentář k receptu Segedínský guláš z kližky

      Panebože lidi, má to v názvu:SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ Z KLIŽKY!! já dělám taky z hovězího. Udivujete se nad masem ale že ve všech receptech dělají všichni guláš na oleji, to nikomu nevadí. Takové zvěrstvo. To bych urval ruce

      18.03.2015 11:48:33

      • Moravanda
        Moravanda

        Re: Komentář k receptu Segedínský guláš z kližky

        Děkuji za podporu :)

        18.03.2015 20:03:31


    • filip
      filip

      No, tak nevím

      Segedinský guláš se připravuje výhradně z vepřového masa.

      19.12.2012 12:48:25

      • Moravanda
        Moravanda

        Filipe klidně si ho můžete udělat z vepřového masa, to záleží na Vás. My jsme dietáři a proto klížka. Není nikde napsané, že se všechno musí vařit podle vyjetých kolejí .

        20.12.2012 06:06:35

    • Moravanda
      Moravanda

      Zdravím.
      My máme guláš rádi s majoránkou, kdo ale nechce dávat ji nemusí !

      Názvy jsou sice někdy zvláštní, ale to je proto, že někdy když se na receptu něco opravuje, automat už mě nevezme stejný název a musím dát jiný. Omlouvám se všem komu to vadí. Já s tím ale nic nenadělám.

      19.12.2012 05:03:34

    • lenka
      lenka

      -..-

      18.12.2012 19:54:01

    • lenka
      lenka

      moravanda stále přináší recepty s názvy na 2 věci-

      18.12.2012 19:53:22

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš z kližky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.