reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Segedínský guláš podle Richarda Nováka

Segedínský guláš podle Richarda Nováka

Recept na vynikající segedínský guláš podle Richarda Nováka.


  • 4,2

    84×

    4,2 84
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a libovolně nakrájíme. Maso očistíme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm.

V rozpáleném hrnci rozpustíme vepřové sádlo a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kmín, zelenou papriku, maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vložíme prolisovaný česnek, bobkové listy, zaprášíme mletou paprikou a opět chvilku restujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a maso dusíme do poloměkka cca 30 minut.

Když je maso poloměkké, přidáme sterilované zelí s trochou nálevu a vše znovu dusíme dalších 30 minut, dokud maso i zelí nezměkne. Segedínský guláš mírně zahustíme jíškou a pro zjemnění přidáme 30% smetanu na vaření a pár minut ještě provaříme.

Ve finále ze segedínského guláše vyndáme bobkové listy a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

Segedínský guláš podle Richarda Nováka podáváme s knedlíkem, zdobíme petrželkou a lžičkou zakysané smetany.

Foto: Pixabay.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš podle Richarda Nováka

    Celkový počet komentářů: 16
    • Richard Novák
      Richard Novák

      Poděkování

      Děkuji všem za komentáře a inspirace!

      17.07.2020 05:30:35

    • káně
      káně

      Nejlepší segeďák je ze zadního kolene. Na radu zabíjačkového řezníka ho tak vařím už 50 let! Kdo chce, může oddělit libové, ostatní dát dusit vcelku,nic nevyhazovat!. Kližka a kůže krásně šťávu zahustí, není potřeba dělat " kejdu " s moukou, stačí povařit s 30% smetanou. Nedávam zakysanku, stějně v omáčce zřidne. Dobrou chuť

      12.06.2020 10:14:14

    • Pavel
      Pavel

      vlastní kysané zelí místo sterilovaného

      12.11.2019 12:24:42


    • Itallo
      Itallo

      Segedínský guláš

      Naprosto skvělý segedínský gulášek. Recept ukládám, děkuji za něj a doporučuji vyzkoušet všem. Stojí za to.

      17.03.2019 08:04:31

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Segedínský guláš podle Richarda Nováka

      Super

      04.03.2019 17:05:48

    • Eliška Havelková
      Eliška Havelková

      To je bomba!

      Ta zelená paprika to hodila do super chuti! Nejlepší segedín, který jsem jedla. Už nebudu NIKDY psát, že něco někam nepatří, dokud to neochutnám (myslím tedy v jídle).

      11.02.2019 13:33:42

    • Gulášová královna
      Gulášová královna

      Komentář k receptu Segedínský guláš podle Richarda Nováka

      Mám odzkoušeno. Skvělá plná chuť. Doporučuji.

      10.02.2019 08:30:43

    • Magyar
      Magyar

      Komentář k receptu Segedínský guláš podle Richarda Nováka

      Výborný guláš, doporučuji všem tento recept vyzkoušet. Stojí to za to.

      10.02.2019 08:26:45

    • Věra
      Věra

      Komentář k receptu Segedínský guláš podle Richarda Nováka

      Co ta zelená paprika v segedýnu??????????????

      13.09.2017 16:49:54


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš podle Richarda Nováka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.