reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Segedínský guláš po staru

Recept na segedínský guláš připravovaný tradičně po staru.


  • 3,7

    3,6 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Vypraný vepřový bůček rozsekáme na kostky. Kyselé zelí opereme a rozkrájíme nahrubo.

Na poloviční dávce sádla osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, zamícháme mletou papriku, ihned zalijeme trochou vařící vody a přivedeme do varu. Kostky bůčku vložíme do vařícího základu, přidáme sůl, kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě.

Když je maso napolo podušené, přidáme rozkrájené zelí, zalijeme vařící vodou tolik, aby maso se zelím nebylo úplně potopené a dusíme asi 15 minut.

Pak zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbývajícího sádla a mouky, dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky a dusíme dále při občasném zamíchání, až je maso takřka měkké, pak rozředíme mlékem, ochutíme utřeným česnekem a dobře provaříme.

Segedínský guláš po staru podáváme s houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš po staru

    Celkový počet komentářů: 3
    • stavros666
      stavros666

      Segedínský guláš po staru

      I tímto způsobem ho vařím a přidávám docela dost chilli papriček,protože ho máme rádi i více pikantní.Myslím,že proti gustu žádný dišputát.Vyfotil jsem porcičku s dom.knedlíčkem...posílám a přeji všem dobré chuti....///

      08.07.2017 21:23:44

    • babca48
      babca48

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      09.08.2016 09:36:03

    • babca48
      babca48

      Komentář k receptu Segedínský guláš po staru

      Jak já znám a taky tak vařím segedínský guláš od mojí babičky tak ho vařím skoro stejně. Jenom už babička dávala místo mléka smetanu a ještě bobkový list a nové koření. Na cibuli nejdřív dávala restovat maso a potom teprve papriku a hned zalila vodou tak aby bylo maso do poloviny potopené a dusila.Pak už to dovařila stejně jako Vy. Já nedělám jíšku, ale zahušťuji bramborovým škrobem. Děkuji za připomenutí receptu v sobotu uvařím.

      09.08.2016 09:34:24



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš po staru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.