reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš po maďarsku

Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš.


  • 4,4

    268×

    4,3 268
  • 1 h 30 min

  • 57×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.

V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut.
Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš po maďarsku

    Celkový počet komentářů: 73
    • cigan
      cigan

      segendinsky guláš

      pečivo chleba 4 rohliki k tomu segedinski guláš 4 knedliky

      14.01.2019 14:23:03

    • Jirka
      Jirka

      segedínský guláš

      Na 70% bych se přiklonil k Lászlovu příspěvku. Jinak, když čtu některé ty hrůzy v receptech, tak mně vstávají vlasy na hlavě. Už jen to pod vepřové maso do guláše lít olej je barbarství. Vždy sádlo atd.. Jirka

      30.10.2018 07:38:07

    • jituška
      jituška

      ..nejlepší segedín je vždycky z trochu prorostlého bůčku..pěkně hodit na cibulku,kmín-bobkáč a koření,sůl; trochu produsit,pak zalīt bujónem a dusit skoro do rozsypání..potom přidat zelíčko a dodusit na šťávě..přidat papriku sladkou i ostrou..hotovo
      může se přidat trochu kys. smetany,ale nemusí.dobrou chuť.

      12.10.2018 01:18:38

    • Jakub
      Jakub

      Tento guláš je (ne)chutný. Lépe vařyly i ve školní jídelně!! Vy LOPATI!!

      06.02.2018 10:21:36

    • Drtil Dan
      Drtil Dan

      Segedin s Maďarskem nemá nic společného je to český výmysl takže ten váš není taky pravý zase český výmysl první který je dokonce s vínem blahopřeji

      10.01.2018 13:52:23

    Nalezeno receptů: 73
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš po maďarsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.