reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš po maďarsku

Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš.


  • 4,4

    276×

    4,3 276
  • 1 h 30 min

  • 57×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.

V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut.
Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš po maďarsku

    Celkový počet komentářů: 79
    • K. A.
      K. A.

      Komentář k receptu Segedínský guláš po maďarsku

      Se segošem je to jako se svíčkovou - 10 lidí uvaří 10 různě chutnajících omáček a jen ta jejich je ta nej. Já předem neodsuzuju, ochutnám, nechám se překvapit, a už se mi párkrát stalo, že jsem byl překvapený mile. Nebudu popisovat celý recept, to už bych se opakoval, ale u nás děláme segoš tak, že bůček dusíme i s kostmi, dodá to lepší chuť a Vegeta pak opravdu není potřeba, a zelí mícháme kysané a sterilované, máme to rádi trochu sladší. Hlavně děti, dnes už odrostlé s vlastními dětmi, vždycky než přijedou, tak už volají a esemeskují mamko taťko navařte kulajdu a/nebo segoš a/nebo svíčkovou a/nebo hospodskej guláš a/nebo koláčky a/nebo bavorský vdolečky... Pak do toho padnou a vnoučata to samý. Jestli do segoše mléko nebo smetanu nebo nic, to už je na každém z nás, mně smetana přijde vhodná do kyselejšího segedínu, ale u nás ho děláme s mlékem, ale jen trošku, aby nestrhalo chuť, jen lehounce ohladilo kyselost a sladkost.

      18.05.2019 05:48:00

    • zdekor
      zdekor

      Pane Bože víno do segedinu a že je z Maďarska ?Ani omylem to psal nějaký neandrtálec.

      17.03.2019 19:39:03

    • jiří
      jiří

      Víno do segedinu dá jen blb. Základ je cibule a pořádná paprika a ne pomleté cihly z Polska. Maso vepřové, nejlépe prorostlý bok

      19.02.2019 10:52:22


    • miloš
      miloš

      segedinský guláš

      opravdu segedinský guláš nemá z maďardkem nic společného jenom počeštělé jméno podle města székeli maďaři ho ani neznají

      04.02.2019 16:29:37

    • Jirka
      Jirka

      segedínský guláš

      Na 70% bych se přiklonil k Lászlovu příspěvku. Jinak, když čtu některé ty hrůzy v receptech, tak mně vstávají vlasy na hlavě. Už jen to pod vepřové maso do guláše lít olej je barbarství. Vždy sádlo atd.. Jirka

      30.10.2018 07:38:07

    • Drtil Dan
      Drtil Dan

      Segedin s Maďarskem nemá nic společného je to český výmysl takže ten váš není taky pravý zase český výmysl první který je dokonce s vínem blahopřeji

      10.01.2018 13:52:23

    Nalezeno receptů: 79
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš po maďarsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.