reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš po maďarsku

Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš.


  • 4,4

    258×

    4,3 258
  • 1 h 30 min

  • 56×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.

V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut.
Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Segedínský guláš po maďarsku

Celkový počet komentářů: 68
  • Jakub
    Jakub

    Tento guláš je (ne)chutný. Lépe vařyly i ve školní jídelně!! Vy LOPATI!!

    06.02.2018 10:21:36

  • Ladislav Bajczer
    Ladislav Bajczer

    lepší

    27.01.2018 12:11:57

  • Drtil Dan
    Drtil Dan

    Segedin s Maďarskem nemá nic společného je to český výmysl takže ten váš není taky pravý zase český výmysl první který je dokonce s vínem blahopřeji

    10.01.2018 13:52:23

  • László
    László

    V Maďarsku sa guláše nezahusťujú.
    To je výmysel československých "kuchárov" z obdobia nedostatku potravín a neskôr podporovaný hlúposťou a neschopnosťou komunistov, pretože podľa nich človek potrebuje mnoho energie na vykonávanie svojej práce. Táto hlúposť sa, žiaľ, dochovala do dnešných čias vďaka nevedomosti lekárov, ktorí zakazujú svojim pacientom fajčiť a piť alkohol, ale im neradia, ako sa majú správne stravovať. Zostali by totižto prakticky bez práce.

    06.02.2016 17:19:44

    • Jirka
      Jirka

      Re: Dodatok

      To je ale blábol. Zahušťování svádět na komunisty je opravdu unikát.

      25.02.2016 18:01:56

    • A, Hezoučký
      A, Hezoučký

      Re: Dodatok

      Co vše se člověk dozví co vše se svede na tuhle stranu to je doslova ubohost

      29.08.2016 11:48:51

    • ivan14
      ivan14

      Re: Dodatok

      Jo, to tedy byl nedostatek surovin. Škoda, že už se nemůžu zeptat mámy, z čeho tehdy dělala ty výtečné ptáčky a roštěnky, když - jak jsem se ondyno dočetl - byl v masně jen bůček. A to jsme měli hoooodně vysoko do žlabu. Dnes si třeba hovězí vařím zcela výjimečně - ne snad, že by v řeznictví nebylo, je ho tam hafo. Ale jaxi jako důchodce na něj nemám...

      27.04.2017 10:21:28

Nalezeno receptů: 68
|< << 1234567 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš po maďarsku

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.