reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Segedínský guláš po maďarsku

Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš.


  • 4,4

    282×

    4,3 282
  • 1 h 30 min

  • 59×

Podobné recepty

Načíst další recepty

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.

V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut.
Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Segedínský guláš po maďarsku

    Celkový počet komentářů: 82
    • Jitka Novotná
      Jitka Novotná

      Já dělám segedin výhradně a nejraději z pořádně velkého kolena a když ho nemůžu sehnat tak jedině z libového bůčku s kůží. Víno nedávám, jen to koření jako výše uvedený recept, dolaďuji zakysanou smetanou. (práce s kolenem- nejprve ho uvařím tak z 3/4, aby šlo dobře rozporcovat a nakrájet na dílky a pak již dělá vše normálně, jen 2/3 kysaného domácího zelí přidám ihned, 1/3 již ke konci vaření. Mňam, zítra zase mrknu někde po tom kolínku.

      12.07.2019 00:57:58

    • K. A.
      K. A.

      Komentář k receptu Segedínský guláš po maďarsku

      Se segošem je to jako se svíčkovou - 10 lidí uvaří 10 různě chutnajících omáček a jen ta jejich je ta nej. Já předem neodsuzuju, ochutnám, nechám se překvapit, a už se mi párkrát stalo, že jsem byl překvapený mile. Nebudu popisovat celý recept, to už bych se opakoval, ale u nás děláme segoš tak, že bůček dusíme i s kostmi, dodá to lepší chuť a Vegeta pak opravdu není potřeba, a zelí mícháme kysané a sterilované, máme to rádi trochu sladší. Hlavně děti, dnes už odrostlé s vlastními dětmi, vždycky než přijedou, tak už volají a esemeskují mamko taťko navařte kulajdu a/nebo segoš a/nebo svíčkovou a/nebo hospodskej guláš a/nebo koláčky a/nebo bavorský vdolečky... Pak do toho padnou a vnoučata to samý. Jestli do segoše mléko nebo smetanu nebo nic, to už je na každém z nás, mně smetana přijde vhodná do kyselejšího segedínu, ale u nás ho děláme s mlékem, ale jen trošku, aby nestrhalo chuť, jen lehounce ohladilo kyselost a sladkost.

      18.05.2019 05:48:00

    • miloš
      miloš

      segedinský guláš

      opravdu segedinský guláš nemá z maďardkem nic společného jenom počeštělé jméno podle města székeli maďaři ho ani neznají

      04.02.2019 16:29:37


      • Lukas
        Lukas

        Re: segedinský guláš

        https://hu.wikipedia.org/wiki /Sz%C3%A9kelyk%C3%A1poszta

        13.05.2019 16:19:41

      • Petr
        Petr

        Re: segedinský guláš

        Jak vznikl segedínský guláš: Pan Szekely jednou dorazil do své oblíbené restaurace, aby zjistil, že v kuchyni zbývá už jen zbytek dušeného vepřového perkeltu a sklenice nakládaného kysaného zelí. Stylem „z nouze ctnost“ mu obě společně ohřáli, a zrodil se hit maďarské a i české kuchyně. Maďaři ho nazývají székelgulyás a my segedínský guláš. Kombinaci křehkého a šťavnatého vepřového, husté smetanové omáčky s pikantním naloženým kysaným zelím je velice chutná. Z tohoto důvodu by se měl segedínský guláš dělat z vepřového masa (plecko, ramínko, libový bůček), červené maďarské papriky a dobrého nakládaného kysaného zelí.

        14.07.2019 15:05:52

    • Drtil Dan
      Drtil Dan

      Segedin s Maďarskem nemá nic společného je to český výmysl takže ten váš není taky pravý zase český výmysl první který je dokonce s vínem blahopřeji

      10.01.2018 13:52:23


    Nalezeno receptů: 82
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš po maďarsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.