Segedínský guláš 2

2 hod | hlavní chod | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 77957x
Pravý guláš z vepřového.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, papriku, sůl, pepř, kmín a trošku Vegety.

Pod pokličkou dusíme cca 30 minut za občasného podlévání vývarem. Jak je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a necháme dusit ještě zhruba hodinu, až se maso rozpadá.

Potom zalijeme smetanou. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme jej moukou.

Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

.Renča. autor receptu:

Segedínský guláš 2

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,3
skvělý recept
74 hlasujících
  • Recept Segedínský guláš 2 - Segedínský guláš. Změny: nepoužil jsem Podravku, dělal jsem ho velmi polehoučku v tzv. pomalém hrnci celých 8 hodin.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Segedínský guláš 2

Celkový počet komentářů: 8
  • tak právě jsem dovařila.. Myslím, že se povedlo. nepodlévala jsem vývarem ale jen vodou. dělala jsem na oleji a bez vegety. Jako vegetarián jsem to zvládla na jednotku:-) Tchýně teď zkusila a chutnalo ji to. Uvidíme co na to přítel až příjde z práce:-)

  • jako od maminky 10.02.2012 19:38:18

    Udělala jsem si menší úpravy, místo vegety (tu nemáme) sem dala půl lžičky pálivé papriky, protože máme rádi pikantnější a zahustila jsem lžičkou mouky, kvůli lepší konzistenci...a jsem nadšená. Byl to můj první pokus o segedín a u tohoto receptu rozhodně zůstanu. Velké díky autorovi receptu :-)

  • opravdu vyborny segedin...:) tenhle recept doporucuji .)

  • Andrea
    prvni pokus Andrea 09.06.2011 12:05:25

    Tak prave jej mam pod poklickou,doufam ze se v konecne fazi povede =]

  • tento recept na gulášek je nenahraditelný. Přítelovi se dělaly boule za ušima :D

  • freya
    trochu víc koření freya 18.11.2010 15:12:51

    Guláš je velice dobrý,já jsem tam dala skoro celej sáček sladké lahůdkové papriky a lžičku koření guláš a segedin je krásně červenej mňam

  • guláš 12.01.2008 00:35:15

    asi bude moc bledý,nevím, guláše moc neumím

    • Re: guláš 13.01.2008 18:20:48

      Stačí přidat do sádla s cibulkou červenou papriku a opražit. Nebo pro negurmány - červené potravinářské barvivo.

Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Segedínský guláš 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept