reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sedmihradské plněné zelí

Zvláštní a chuťově vynikající kombinace mletého masa, klobásy, zelí, rýže a brambor.


  • 4,0

    4 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Postup přípravy

Kysané (sterilované) zelí pokrájíme, zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Spařenou rýži vsypeme do kastrolku a dusíme do poloměkka.

Jemně nasekanou cibuli osmažíme na části másla dozlatova, přidáme na plátky rozkrájený česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a za stálého míchání asi 10 minut dusíme. Slaninu pokrájíme na kostičky a spolu s plátky klobásy osmažíme.

Do pekáčku vymazaného zbylým máslem dáme polovinu vařeného zelí, na ně vrstvu slaniny s klobásou, polovinu zakysané smetany, nedovařenou rýži a opečené mleté maso. Zakryjeme zbylým zelím. Povrch poprášíme mletou paprikou, přelijeme zakysanou smetanou a v předehřáté troubě alespoň hodinu pečeme.

Sedmihradské plněné zelí podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou.

1 porce plněného zelí má 1850 kJ (442 kcal).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sedmihradské plněné zelí

    Celkový počet komentářů: 1

    • Joannyle
      Joannyle

      Dobry den dovolte abych Vam rekla, ze tohle neni plnene zeli... "plnene" zeli jsou zavitky, ktere se plni pripravenou smesi , nasklada do hrnce , zaleje rajcatovou stavou a uvari!!! Take se dela na Balkane zatocene ve vinnych listech....
      Sedmihradske zeli ...o kterem pisete Vy, se dela podobne jak uvadite (ale ne ze sterilizovaneho)vrstvi se ingredience na sebe , ale v tomto receptu chybi ryze...
      spravny nazer ale zni KOLOZVARSKE ZELI.... jsou to neskutecne dobroty tyhhle recepty, jen je nepokazit :-)

      13.03.2012 08:00:43


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Sedmihradské plněné zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.