reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Uzený špek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Goudu (případně) eidam nakrájíme na kostičky.

Uzený špek necháme rozpustit, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, orestujeme a vmícháme nakrájenou cibuli. Osolíme a smažíme lehce dozlatova. Přidáme sterilované žampiony i s nálevem a hrst nakrájeného sýra.

Pokud máme čerstvé žampiony, tak je chvíli (10 minut) dusíme na cibuli a potom přidáme sýr a špetku prášku do pečiva. Se špetkou prášku do pečiva se nikdy smetanová omáčka nesrazí.

Omáčku promícháme, zalijeme sladkou smetanou a pomalu provaříme, až se všechen sýr úplně rozpustí. Nakonec sedlákovu omáčku vypneme, odebereme trochu omáčky a vmícháme zakysanou smetanu. Připravenou směs vmícháme do hotové omáčky. Sedlákovu omáčku dosolíme podle vlastní chuti.

Sedlákovu omáčku můžeme podávat s knedlíky, těstovinami nebo bramborovými hranolky. Pokrm lze ozdobit nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou (pažitkou).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sedlákova omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.