Secesní svíčková

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1605x
Výborná svíčková! Vyzkoušejte tento recept, nebudete litovat.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso protkneme nudličkami slaniny obalené v pepři, zázvoru a soli. Povrch masa opepříme, posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a přelijeme rozehřátým máslem. Maso na svíčkovou necháme v chladničce odležet dva dny.

V hrnci rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a koření a vše lehce osmahneme. Vložíme maso, osolíme ho a zalijeme vývarem, vínem a vodou. Pod poklicí dusíme 2 - 3 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Pak maso vyjmeme, dáme na pekáček, podlijeme vývarem a necháme v troubě opéct.

Z hotové směsi vyjmeme koření, zbytek rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme solí a citronem. Maso nakrájíme.

Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Secesní svíčkovou podáváme s knedlíky.

Jiří Viktor K autor receptu:

Secesní svíčková

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Secesní svíčková

Přidat příspěvek k receptu Secesní svíčková
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept