reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Schwarzwälder Kirschtorte

Recept na nenáročný dort hodící se pro každou příležitost. Pochutnají si jak děti, tak i dospělí.


  • 4,5

    52×

    4,5 52
  • 1 h 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 775 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Postup přípravy

Třešně scedíme. Kompotovou šťávu,1 lžíci cukru a celou skořici svaříme. Solamyl nebo jakoukoliv jinou škrobovou moučku promícháme se 4 lžícemi třešňovice nebo likéru. Pokud bude dort pro děti, tak alkohol nepřidáváme a solamyl rozmícháme ve studené kompotové šťávě. Směs přidáme do svařené šťávy a za stálého míchání necháme přejít varem.

Asi 14 nebo 16 třešniček si dáme stranou. Množství je závislé na tom, kolik porcí budeme z dortu krájet. Ostatní třešně přidáme do provařené šťávy.

Dortový korpus rozřízneme na dvakrát. Spodní díl korpusu upevníme do manžety, pokapeme zbývajícím likérem, ale není to nutné. Na korpus nalijeme pořád ještě teplou třešňovou masu. Přikryjeme prostředním dílem korpusu. Asi 200 g šlehačky ušleháme s jednou lžící cukru a pokud použijeme práškovou želatinu k okamžitému použití (2 lžičky), tak ji přidáme okamžitě a ušleháme do tuha. Pokud použijeme želatinu plátkovou, tak ji po rozpuštění přidáme až do ušlehané šlehačky.

Ušlehanou šlehačku rozetřeme na prostřední díl korpusu a přiložíme poslední díl korpusu. Dort vložíme na minimálně 1 hodinu do lednice ztuhnout. Zbývající šlehačku ušleháme s cukrem dotuha. Opět ji utužuji želatinou nebo ztužovačem. Trochu si odložíme na ozdobu.

Šlehačkou potřeme dort na povrchu a po okraji. Strouhanou čokoládou ozdobíme dort po okraji a zdobícím sáčkem ozdobíme růžičkami. Do každé růžičky vmáčkneme třešničku. Prostředek dortu posypeme zbylou strouhanou čokoládou.

Schwarzwälder Kirschtorte necháme ztuhnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Schwarzwälder Kirschtorte

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.