reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Schwarzwaldský dort

Recept na vynikající dort plněný šlehačkou a višněmi.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru krupice, vajec a kakaa vytvoříme hladké piškotové těsto. Těsto vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V předehřáté troubě upečeme piškot a necháme ho dobře vychladnout.

Piškot rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme zchladnout. Když už želé ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně a necháme v chladu ztuhnout.

Ušleháme do tuha smetanu ke šlehání a na závěr šlehání přidáme cukr. Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně zchladnout a do ještě tekuté želatiny postupně dáme 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky.

Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme želatinovou šlehačkou. Nakonec dort ozdobíme višněmi a polevou.

Schwarzwaldský dort podáváme jako výjimečný moučník při slavnostních příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Schwarzwaldský dort

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jarka
      Jarka

      Narvat tam želatinu - fuj!

      Ten, kdo používá na schwarzwaldský dort želatinu je prase.
      A vůbec, želatinu používají jen neschopné kuchařky.

      27.02.2015 11:38:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Schwarzwaldský dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.