reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Schwarzwaldský dort

Recept na vynikající dort plněný šlehačkou a višněmi.


  • 4,8

    20×

    4,8 20
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru krupice, vajec a kakaa vytvoříme hladké piškotové těsto. Těsto vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V předehřáté troubě upečeme piškot a necháme ho dobře vychladnout.

Piškot rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme zchladnout. Když už želé ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně a necháme v chladu ztuhnout.

Ušleháme do tuha smetanu ke šlehání a na závěr šlehání přidáme cukr. Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně zchladnout a do ještě tekuté želatiny postupně dáme 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky.

Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme želatinovou šlehačkou. Nakonec dort ozdobíme višněmi a polevou.

Schwarzwaldský dort podáváme jako výjimečný moučník při slavnostních příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Schwarzwaldský dort

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jarka
      Jarka

      Narvat tam želatinu - fuj!

      Ten, kdo používá na schwarzwaldský dort želatinu je prase.
      A vůbec, želatinu používají jen neschopné kuchařky.

      27.02.2015 11:38:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Schwarzwaldský dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.