Schwarzwaldská zavařenina

1 hod | chuťovka | německá kuchyně | recept zobrazen: 147x
Recept na opravdu skvělou marmeládu z višní, vanilkového lusku a hořké čokolády.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Višně omyjeme a na sítku necháme okapat. Poté višně odstopkujeme a vypeckujeme.

Polovinu višní vsypeme do kastrolu se silným dnem a vaříme společně s vydlabaným vanilkovým luskem asi 15 - 20 minut. Rozvařené višně propasírujeme přes husté síto nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme zbylé višně s cukrem a od doby varu 5 minut povaříme. Během vaření schwarzwaldské zavařeniny odebíráme pěnu.

Poté směs odstavíme, dochutíme na kousky nasekanou čokoládou a likérem a ihned rozdělíme do dobře vymytých skleniček. Ty pak uzavřeme, obrátím dnem vzhůru a necháme takto asi 5 minut.

Hotovou schwarzwaldskou zavařeninu necháme zcela vychladnout a poté podáváme podle chuti.

Michy autor receptu:

Schwarzwaldská zavařenina

Počet přidaných receptů: 3421

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Schwarzwaldská zavařenina

Přidat příspěvek k receptu Schwarzwaldská zavařenina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept