Schwarzwaldská zavařenina

1 hod | chuťovka | německá kuchyně | recept zobrazen: 126x
Recept na opravdu skvělou marmeládu z višní, vanilkového lusku a hořké čokolády.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Višně omyjeme a na sítku necháme okapat. Poté višně odstopkujeme a vypeckujeme.

Polovinu višní vsypeme do kastrolu se silným dnem a vaříme společně s vydlabaným vanilkovým luskem asi 15 - 20 minut. Rozvařené višně propasírujeme přes husté síto nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme zbylé višně s cukrem a od doby varu 5 minut povaříme. Během vaření schwarzwaldské zavařeniny odebíráme pěnu.

Poté směs odstavíme, dochutíme na kousky nasekanou čokoládou a likérem a ihned rozdělíme do dobře vymytých skleniček. Ty pak uzavřeme, obrátím dnem vzhůru a necháme takto asi 5 minut.

Hotovou schwarzwaldskou zavařeninu necháme zcela vychladnout a poté podáváme podle chuti.

Michy autor receptu:

Schwarzwaldská zavařenina

Počet přidaných receptů: 3337

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Schwarzwaldská zavařenina

Recept se nachází v 11 kuchařkách
zjirousek
Zavařování 418 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2813 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Schwarzwaldská zavařenina

Přidat příspěvek k receptu Schwarzwaldská zavařenina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept