reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 880 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, droždí, cukru, celého vejce, 2 žloutků, nastrouhané kůry z půlky omytého citronu, špetky soli, másla a mléka zaděláme těsto, dobře jej vypracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Vykynutým těstem naplníme hodně vymaštěnou formu a zvolna upečeme.

Vychladlý moučník savarin několikrát potřeme sirupem a vrchovatě naplníme směsí libovolného ovoce. Podáváme se šlehačkou.

Sirup (ovocnou polevu) si připravíme z vymačkané pomerančové a citronové šťávy. Přimícháme cukr a sirup svaříme do zhoustnutí. Sirup necháme vychladnout a nakonec zředíme hustší směs rumem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Savarin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.