reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šátečky s malinovým džemem

Recept na šátečky z tvarohového těsta naplněné malinovým džemem.


  • 5,0

    5 1

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

poleva

těsto



Energetická hodnota

14598 kJ / 3486,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 790 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Z másla, tvarohu, mouky a žloutku vytvoříme těsto, zabalíme do fólie a necháme vychladnout v lednici.

Těsto rozválíme na půlcentimetrovou tloušťku a nožem nebo kráječem na pizzu nakrájíme na čtverečky o velikosti 5 x 5 cm. Můžeme použít pravítko, abychom opravdu odměřili stejné kousky a spodní i horní díl šátečku na sebe pěkně seděly.

Na polovinu dílků položíme dřevěnou nanukovou tyčku. Přidáme malinový džem, maximálně jednu větší čajovou lžičku na každý. Snažíme se umístit džem pouze do středu, aby se okraje neumazaly a dobře se spojily.

Opatrně přikryjeme dalším čtverečkem těsta a okraje pevně stlačíme. Na stlačování okrajů těsta použijeme vidličku – šátečky se dobře spojí a zároveň se vytvoří ozdobný vzor. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem – můžeme si pomoct lopatkou na koláč nebo šátečky nadzvednout pomocí širokého nože.

Pečeme 8 ‒ 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až okraje začnou zlátnout. Upečené šátečky necháme vychladnout a pustíme se do polevy.

V malé misce prošleháme cukr s citronovou šťávou a případně vanilkou. Polevu můžeme také obarvit. Lžící ji naneseme na vychladlé šátečky a posypeme zdobením. Před podáváním necháme polevu zatuhnout.

Šátečky s malinovým džemem podáváme ke svačině nebo snídani.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šátečky s malinovým džemem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.