reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sametový krém s hříbky

Výborná a jednoduchá polévka pro milovníky hub.


  • 5,0

    5 5
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si důkladně očistíme hříbky a nakrájíme je na tenké plátky, ale 2 - 3 hříbky si necháme v celku na ozdobu. Brambory oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky. Cibule nakrájíme na jemno.

Do hrnce dáme máslo. Přidáme celý česnek, který pouze zmáčkneme dlaní, a po chvíli cibuli. Jakmile cibule zhnědne, vsypeme brambory. Přidáme trošku vývaru a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme hříbky. Vaříme dalších 10 minut a přidáme zbytek vývaru. Dochutíme solí, pepřem a odebereme česnek a houby na ozdobu. Jakmile jsou houby a brambory jsou měkké, vše rozmixujeme. Pokud je krém příliš hustý, přidáme ještě vývar a krátce povaříme. Nakonec přidáme smetanu a čerstvou nasekanou petrželku.

Sametový krém s hříbky rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme petrželkou a kousky hříbků. Můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo krutony.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sametový krém s hříbky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.