reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Salát z hlávkového zelí s jablky

Směs salátu a jablek v marinádě.


  • 3,0

    3 2
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očištěné bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky a vsypeme do hrnce s malým množstvím (2,5 dcl) vařící se vody a ponecháme bez pokličky asi 5 minut propařovat za občasného míchání, až se voda téměř vyvaří.

Do takto zpařeného horkého zelí přidáme pepř, sůl, cukr, tenké plátky jablek a za stálého míchání přidáváme ocet. Průběžně ochutnáváme, abychom to s octem nepřehnali. Chuť by měla být nasládle kyselá.

Salát necháme vychladnout v chladničce asi 12 hodin. Před podáváním salát lehce promícháme.

Do salátu z hlávkového zelí s jablky můžeme vmíchat i 1,5 dcl zakysané smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Salát z hlávkového zelí s jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.