Salát z hlávkového zelí s jablky

10 min | salát | 6 porcí | německá kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1255x
Směs salátu a jablek v marinádě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Očištěné bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky a vsypeme do hrnce s malým množstvím (2,5 dcl) vařící se vody a ponecháme bez pokličky asi 5 minut propařovat za občasného míchání, až se voda téměř vyvaří.

Do takto zpařeného horkého zelí přidáme pepř, sůl, cukr, tenké plátky jablek a za stálého míchání přidáváme ocet. Průběžně ochutnáváme, abychom to s octem nepřehnali. Chuť by měla být nasládle kyselá.

Salát necháme vychladnout v chladničce asi 12 hodin. Před podáváním salát lehce promícháme.

Do salátu z hlávkového zelí s jablky můžeme vmíchat i 1,5 dcl zakysané smetany.

DROBEK autor receptu:

Salát z hlávkového zelí s jablky

Počet přidaných receptů: 77

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Salát z hlávkového zelí s jablky

Přidat příspěvek k receptu Salát z hlávkového zelí s jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept