reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Léto vybízí k posezení venku a grilování. Grilujeme masa, ryby a zeleninu. Dnes si z grilované zeleniny připravíme vynikající salát.


  • 2,2

    46×

    2,2 46
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Lilek, cuketu a salátovou okurku dobře omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na plátky. Rajčátka omyjeme a okapeme. Papriky rozpůlíme, zbavíme "vnitřností" a nakrájíme na širší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka.

Veškerou zeleninu lehce osolíme a necháme vypotit.

Nejlépe na grilovacím litinovém plátu všechnu zeleninu ogrilujeme.

Když je zelenina ogrilovaná, nakrájíme plátky lilku na polovinu, cuketu a okurku na proužky. Cibulová kolečka rozebereme na dílky, rajčátka překrájíme na čtvrtky, papriky pokrájíme na malé kousky.

Vše smícháme ve větší míse, lehce zakapeme olivovým olejem a okořeníme čerstvě umletým čtyřbarevným pepřem, popřípadě dosolíme. Salát z grilované zeleniny můžeme lehce zakapat limetkovou šťávou, ale není to nutné.

Salát z grilované zeleniny rozdělíme do servírovacích misek a podáváme. Salát lze jíst i studený, avšak teplý je mnohem chutnější.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Salát z grilované zeleniny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.