reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem

Recept na velmi chutný salát s krutony, který kombinuje chuť červené řepy s kozím sýrem a octem balsamico.


  • 5,0

    5 5
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Červenou řepu očistíme, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Řepu pečeme asi 40 minut při 160 °C, dokud nezměkne. Potom necháme řepu zchladnout, poté ji oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky.

Z cukru vytvoříme karamel tak, že na pánev nasypeme cukr, zalijeme ho octem a vše svaříme na medovou konzistenci. Vychladlou směs smícháme s nastrouhanou řepou.

Kolečka kozího sýra dáme rozpéct do trouby na 5 minut při 200 °C. Ze žloutků, vína a cukru ve vodní lázni vyšleháme hustou pěnu.

Na talíř dáme salát z červené řepy, proložíme ho lístky trhaného salátu, navrch položíme rozpečený kozí sýr a kolem ozdobíme dvěma polovinami plátku pomeranče a vinnou pěnou.

Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem podáváme s krutony.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.