Špenát jsme zvyklí používat většinou až po tepelné úpravě. Ztrácí tak ale velkou část důležitých látek a vitamínů. Vyzkoušejte proto salát ze špenátu čerstvého.
Hodnocení
4.2
/ 5 (31x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
4x
Ingredience
1 lžička
cukr
3 svazečky
ředkvičky
100 g
niva
2 lžíce
olivový olej
300 g
bílý jogurt
0.5 lžičky
mletá sladká paprika
500-600 g
čerstvý špenát
1 ks
citron
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Salát propereme ve studené vodě, necháme okapat a mírně osušíme. Listy zbavíme řapíků a pak je pokrájíme na proužky. Omyté ředkvičky rozkrájíme na tenká kolečka nebo půlměsíčky. Můžeme je i hrubě nastrouhat. Ředkvičky promícháme se špenátem.
Nivu nastrouháme nahrubo a smícháme s olejem, jogurtem, šťávou z jednoho citronu, paprikou, cukrem a solí.
Zálivku nalijeme na salát z čerstvého špenátu a můžeme hned podávat.