reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a ihned zchladíme pod studenou vodou. Plátky slaniny orestujeme z obou stran do křupava. Hrášek dáme vařit do změknutí, ale ne do rozvaření, musí zůstat celý. Scedíme a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na slabé plátky, čedar na slabé proužky.

Do velké misky s průměrem zhruba 20 cm pokládáme na dno plátky rajčat, které přikryjeme vrstvou hrášku a pěkně ho rozložíme po vrstvě rajčat. Na vrstvu hrášku přidáme vrstvu čedaru. Na čedar pokládáme vrstvu oliv a na olivy dáme 3 plátky slaniny. Přikryjeme vrstvou salátu. Na vrstvu salátu položíme vejce nakrájené na měsíčky. Takto připravíme další 3 mísy a uložíme je přikryté folií do lednice.

Zálivku si připravíme z olivového oleje, citronové šťávy a soli, které společně promícháme.

Salát sedmi vrstev zalijeme zálivkou a podáváme dobře vychlazený. Můžeme podávat i jako samostatný chod s čerstvým pečivem.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Salát sedmi vrstev