reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Salát s tuňákem, vejci a černými olivami

Lehký zeleninový salát přelitý chuťově výraznou zálivkou a nakonec ozdobený tuňákem, vejci a černými olivami. Osvědčený recept na zdravý oběd, nebo večeři.


  • 4,6

    30×

    4,6 30
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

salát

zálivka



Postup přípravy

Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky. Pak omyjeme a osušíme rukolu a pokud je potřeba, také nakrájíme na kousky o velikosti sousta.

Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou. Tuňáka necháme okapat a zatím připravíme zálivku.

Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou.

Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Salát s tuňákem, vejci a černými olivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.