Zeleninu očistíme. Česnek nasekáme nadrobno. Papriky, okurku a cibuli nasekáme najemno. Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Pak je nakrájíme na plátky. Kuřecí maso umeleme. Z citronů vymačkáme šťávu.
V pánvi rozpálíme olej a mleté kuřecí maso za stálého míchání a obracení smažíme dozlatova. Maso podle chuti osolíme a opepříme, přidáme ještě na drobno nasekaný stroužek česneku a dalších 5 minut na pánvi obracíme a smažíme. Následně odstavíme a necháme vychladnout. Kuskus uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
Do připravené mísy vložíme papriku, okurku a cibuli. Do směsi přidáme ještě plátky rajčat. Petrželku jemně nasekáme a spolu s kuskusem přisypeme do směsi.
Nakonec do základu salátu přidáme vychladlé maso a vše promícháme. Salát nakonec přelijeme dresingem, který jsme vidličkou ušlehali z citronové šťávy, oleje, pepře a soli.
Salát s kuřecím masem a kuskusem necháme asi tak 2 hodiny uležet a můžeme podávat.