Takový salát, jaký ho znáte z lahůdek.
2 lžičky | cukr |
2 lžičky | olej |
sůl | |
2 ks | cibule |
2 lžíce | majonéza |
2 lžičky | hořčice plnotučná |
1 lžička | sójová omáčka |
4 ks | okurka sterilovaná |
1 lžička | worcestrová omáčka |
mletý černý pepř | |
20 dkg | měkký salám |
Nachystáme si dresink. V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme a svaříme ingredience v dresink. Nesmí přijít k varu! Necháme jej vychladnout. Pak si nakrájíme salám a okurku na kostičky a cibuli na půl kolečka či také na kostičky, záleží na vás. Vše dáme do misky a přidáme zchladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát Rumcajs dochutíme solí a pepřem. Salát Rumcajs podáváme s čerstvým pečivem. Ještě lepší je uleželý z druhého dne.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
autor Kitty
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena