reklama
hledat uživatel
       

Salát Caesar

Klasický recept na skvělý původní mexický salát.


  • 4,5

    113×

    4,5 113
  • 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.

Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu.

Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.

Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony.

Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Salát Caesar

    Celkový počet komentářů: 15
    • Opice pivní
      Opice pivní

      Komentář k receptu Salát Caesar

      Moc skvělý salát

      17.12.2015 22:31:49

    • Míšan
      Míšan

      Jenom bych chtěl říct, že to není mexický salát ale italský. Začal se sice dělat v Mexiku, ale dělal ho Ital. Dneska se běžně řadí do italské kuchyně a podává se více v Itálii a v italských restaurací než v Mexiku.

      29.08.2014 18:19:51

    • Absinthea
      Absinthea

      Komentář k receptu Salát Caesar

      Parmazan a ancovicky rozhodne nejsou vegetarianske...

      14.06.2014 16:07:20


    • Slanina
      Slanina

      chybí tam ještě slaninna na plechu upečená do zlatova.Ale jinak hezké

      27.01.2012 10:37:46

      • Míšan
        Míšan

        Slanina tam opravdu ale opravdu nepatří....do originálu, ale každý si může přidat dle chuti. Potom tomu ale nesmí říkat Ceasar salát :-)

        29.08.2014 18:23:15

    • Jířa
      Jířa

      zaměnit kuře za ančovičky?

      16.06.2011 09:43:02

      • David Šimek
        David Šimek

        o záměnu určitě nejde :) ančovičky jsou najemno nasekané v dresinku. kuřecí maso někdo sice přidává, ale do pravého salátu Caesar nepatří. nic však proti těmto úpravám nemám, moje přitelkyně si taky dává do tohoto salátu kuřecí maso a dokonce i vejce.

        16.06.2011 10:03:19


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Salát Caesar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.