reklama
hledat uživatel
       

Šalamoun

Jednoduchý a rychlý koláč na plech, který vydrží dlouho vláčný.


  • 4,4

    24×

    4,4 24
  • 1 hod

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.

Vodu s cukrem, kakaem a máslem nebo herou zahříváme, až se spojí, ale nesmí vřít. Asi čtvrtinu odlijeme a dolijeme rumem podle chuti. Směs bude sloužit jako poleva.

Do zbylé řídké směsi přidáme vanilkový cukr, vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rumem podle chuti. Hmotu řádně promícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Šalamouna pečeme v mírně předehřáté troubě při 160 - 170 °C asi 20 - 30 minut.

Upečený koláč ihned po vyjmutí z trouby polijeme polevou. Ta se vpije a pak hustě posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy. Moučník šalamoun necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šalamoun

    Celkový počet komentářů: 4
    • Stániště
      Stániště

      Komentář k moučníku Šalamoun

      Koláč před politím propíchám,lépe se vsákne poleva

      27.01.2015 21:15:07

    • Jana Rossová
      Jana Rossová

      Komentář k receptu Šalamoun

      Super recept... Miluju takové rychlovky... :-)

      03.12.2014 11:10:52

    • Catherine
      Catherine

      Určitě bude skvělý :)Můj přítel se jmenuje Šlamon...:D Je to docela vtipné..něchala jsem kuchařku na stole.On přišel a tal se,co to je?:)To existuje?:D

      05.10.2010 17:45:01


    • hoferek
      hoferek

      Doporučuju :-)

      Výborný moučník, nejdříve mě zaujal ten název, ale chuťový zážitek nezklamal. Je to rychlovka a všem zatím chutnal. Jen jsem poprvé poněkud popletla recept a pekla těsto jen z 1/4 polevy a polévala 3/4 - z receptu to není úplně zřejmé - a taky to šlo. Příště pekla moje drahá polovička už správně a výsledek byl ještě lepší, holt to chlap pochopil lépe..:-)

      27.02.2010 22:29:30


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Šalamoun

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.