reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sacher dort sestřičky Dáši

Dort dobrý, rychlý, a přece sváteční.


  • 4,3

    36×

    4,3 36
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V zadělávací míse smícháme cukr, vejce, pudinky, olej, hrubou mouku a prášek do pečiva. Vzniklou směs vylijeme do olejem vytřené a hrubou moukou vysypané dortové formy.

Pečeme v předem středně vyhřáté troubě necelou půlhodinu. Zda je těsto dostatečně upečené zjistíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do korpusu, a nelepí-li se těsto na špejli, máme dopečeno.

Po vychladnutí vyklopený korpus vodorovně prokrojíme a dolní polovinu korpusu namažeme pikantní marmeládou, poté přiklopíme druhou částí. Celý sacher dort potřeme polevou, necháme ztuhnout. Pak sacher dort krájíme a zdobíme před servírováním šlehačkou.

Pro obměnu můžeme vmíchat do základu na dort pudinky vanilkové a příště nabídnout dort světlý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sacher dort sestřičky Dáši

    Celkový počet komentářů: 8
    • Eva
      Eva

      Doporučuji

      je to opravdu výborný sachr :)

      30.11.2014 20:10:19

    • Janča L.
      Janča L.

      Tento dort peču asi "100x" za rok,vždy nezbyde ani drobek na talíři!doporučuju všem,hlavně těm co začínají s pečením,dort je rychlý,a moc,moc dobrý!!!!

      17.08.2010 15:00:28

    • Janča L.
      Janča L.

      Dort se povedl,byl vynikající!Jen jsem ho trochu vylepšila a na namazanou marmeládu jsem ještě položila nakrájené jahody z konzervy a na ozdobu taktéž.Poslala jsem foto,čeká na schválení.

      20.02.2009 12:40:19


      • Bludimíra
        Bludimíra

        Dobrý den. Dvě lžíce mouky opravdu stačí, nemusíte se bát. Těsto bude zahuštěné pomocí pudinků. Bude se vám zdát, že máte málo těsta a husté, ale při pečení vám krásně vyskočí. Přeju dobrý výsledek a úspěch u strávníků.

        18.02.2009 17:44:25

      • Bludimíra
        Bludimíra

        Ještě bych možná poradila, že snadno můžete upečený dort proříznout pomocí režné nitě stejně jako se "krájí" knedlíky. Jde to snadno a povede se tak korpus proříznout i dvakrát.

        18.02.2009 20:00:03

    • Janča L.
      Janča L.

      Děkuji moc,mám obrovskou chuť péct,ale vždy mám obavu,abych něco nepokazila,tak asi vypadám jako prudič,když se pořád ptám,ale radši.... :0))) Děkuji za radu!!!

      18.02.2009 18:38:37

    • Janča L.
      Janča L.

      je potřeba opravdu jen 2 lžíce mouky,není to málo?radši se ptám,ať ho nepokazím.děkuji moc

      18.02.2009 17:06:43

      • VAŠÍK
        VAŠÍK

        Někdo se tu ptal jak dlouho péci a při kolika stupních tak jsem se u jednoho receptu dočetl,že forma 25 cm ,175 st. asi 45 minut.Odpověď pro Verču

        02.03.2013 00:47:45

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Sacher dort sestřičky Dáši

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.