reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sacher dort original

Recept na originální Sacher dort přímo od uznávaného rakouského cukráře.


  • 4,6

    205×

    4,5 205
  • 1 h 15 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sacher dort original

    Celkový počet komentářů: 41
    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Sacher dort original

      Dort byl výborný, ale dala sem na Rady a udělala pár změn. Marmeládu sem přivedla k varu a dala do něj tři lžičky rumu, 3min nechat probublat a odstát, ještě teplé potřít dort. čokoladu nechat rozpustit a svařit 125ml vody a 200g cukru v sirup, poté prilit čokoládu a míchat dokud se nespojí. Ještě teplou polevu polít na vychladlý dort s marmeládou. V lednici sem nechala ztuhnout přes noc. Opravdu super recept :-)

      19.05.2019 09:57:49

    • Retard
      Retard

      Jste retardo nic neumíte

      03.02.2019 17:47:42

    • Alena Balda
      Alena Balda

      Sacher dort

      Již podruhé jsem pekla dort podle tohoto receptu a dopadl na výbornou. Když se dodrží přesný postup a dokonalé našlehání výsledek nemá chybu. Všem, kdo pečou a hledají recepty jako " originály " tento doporučuji. Tyto recepty porovnávám s kuchařkou po mé babičce z roku 1930 a téměř se shodují :-)

      29.03.2018 09:15:18


    • Zdeněk Leflík
      Zdeněk Leflík

      Komentář k receptu Sacher dort original

      Tento recept u nás sklidil obrovský úspěch a už ho budeme dělat jen pouze podle tohoto receptu

      07.01.2018 12:08:16

    • Zdeněk Leflík
      Zdeněk Leflík

      Komentář k receptu Sacher dort original

      Tento recept u nás sklidil obrovský úspěch a už ho budeme dělat jen pouze podle tohoto receptu

      07.01.2018 12:07:47

    • Andy
      Andy

      Komentář k receptu Sacher dort original

      No kdyz nebudu brat v potaz samotny korpus ktery do originalu ma docela daleko tak cokoladou na vareni se rozhodne nepotahuje ale kakaovou cukrovou polevou a navic co se marmelady tyce tak vzdy se uvari aby korpus natahl tu marmeladu do sebe a korpus tak nebyl suchy.Je videt ze pan cukrar nejspis nebude a bude to pouze jeho hobby...

      22.02.2017 15:08:30

      • Kyty
        Kyty

        Re: Komentář k receptu Sacher dort original

        Máte s polevou pravdu!!! Postup: voda a cukr svěřit na sirup, přidat kakao a kousek másla-kousek!!! Marmeládu ohřát a propasíroval. Teplá se dobře roztíra a vsákne do upečeného dortu.

        05.11.2018 18:38:05

    • Gabika
      Gabika

      Komentář k receptu Sacher dort original

      Ahoj, nevíte co mám udělat aby se mi těsto při pečení ve středu formy nevystoupilo??? Furt mi vystoupí a už mám z toho pěkn nervy :). Děkuji za každou radu. PS: Do formy směs na těsto nanáším rovnoměrné!!!

      07.10.2016 15:05:15

      • jitka k
        jitka k

        Re: Komentář k receptu Sacher dort original

        Je to nizsi teplotou v troube pri jejim otevreni, trouba musi byt dostatecne dorpedu rozehrata, pak je lepsi 10-20 stupnu pridat na prvni minuty dortu, jakmile se " zatahne " horni vrstva, nastavit teplotu tak, jak je v receptu psana. Tim pak bude stoupat dort rovnomerneji, nejakemu tomu obloucku se ale clovek obcas nevyhne :-)

        22.10.2017 15:26:24

      • Spathyphilia
        Spathyphilia

        Re: Komentář k receptu Sacher dort original

        V tom je ta chyba, že nanášíte těsto rovnoměrně. Musíte nanášet od středu k okrajům tak, aby uprostřed vznikl důlek, který se postupně zvyšuje směrem k okrajům. Poté se při pečení důlek při vystupování těsta zarovná při okrajích

        05.02.2018 09:40:20


    Nalezeno receptů: 41
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Sacher dort original

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.