Sacher dort original

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | rakouská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 139170x
Recept na originální Sacher dort přímo od uznávaného rakouského cukráře.
Komentáře receptu 33
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny.

Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku. Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Klidně může mít menší průměr než 24 cm. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut.

Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme meruňkovou marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

Sacher dort originál nakrájíme a můžeme podávat.

Bree autor receptu:

Sacher dort original

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
4,5
skvělý recept
118 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sacher dort original

Celkový počet komentářů: 33
  • Mňam Lucie Chmelová 09.07.2017 06:45:26

    Děkuji za recept. Použila jsem korpus pro tvarohový dort a je naprosto famózní!!! Mixla jsem ho i do čokoládové části krému a část seříznutého vrchu snědla ke kafíčku�. Přidávám do svých oblíbených receptů a ještě jednou mooc chválím a děkuji.

  • Origos Jitka 20.05.2017 14:44:36

    Par lidi, co tu vypisuje tyhle komenty ten recept necetlo cely nebo nedelalo, ze. Jinak by pochopili, ze cokoska na vareni se dava do testa, ne na potah. Rozrezat na pul, ne na tri dily, s timto " jevem " jsem se nikde v celym Rakousku nesetkala, vzdy byl napul prokrojeny. Marmoska zasadne merunka. Jinak luxus moucnik, pripominka jen jedna, pro ty, co maji horkovzdusku, pect pri 175 20-25 minut

  • Komentář k receptu Sacher dort original Andy 22.02.2017 15:08:30

    No kdyz nebudu brat v potaz samotny korpus ktery do originalu ma docela daleko tak cokoladou na vareni se rozhodne nepotahuje ale kakaovou cukrovou polevou a navic co se marmelady tyce tak vzdy se uvari aby korpus natahl tu marmeladu do sebe a korpus tak nebyl suchy.Je videt ze pan cukrar nejspis nebude a bude to pouze jeho hobby...

  • Komentář k receptu Sacher dort original Mirka Novotna 05.12.2016 13:26:01

    Poprosím odkaz kde bych mohla koupit originál v dřevěné krabičce. Dekujii

  • Sacher Premio 28.01.2015 20:01:34

    Pán, který je vyučený cukrá, jak zde tvrdí, tak by měl vědět, že opravdu originální recept na tuto dobrotu zná pouze firma Sacher, která ho má patentovaný a je držen v tajnosti.Všechny ostatní jsou pouze napodobeniny. Některé horší, jiné zdarilejsi a tento myslím patří k těm velice slušným. Jinak originální dort si můžete u této firmy objednat a pošlou vám ho ve speciální dřevěné kazetě a i bez jakékoliv chemie vydrží několik měsíců.

    • Re: Sacher Dawe 04.05.2016 22:55:04

      Dovolím si nesouhlasit z obsahem chemie. Vlastním kazetu od originálního Sacher dortu a na dolní straně je ve složení sorban draselný. Takže i sem se chemie bohužel dostala.

      • Re: Re: Sacher Karol 16.11.2016 14:18:19

        Já se musím smát té chemii. Chemie je všude kolem vás, bez chemie není život. Bez chemie se v dnešní době nenajíte. Bez chemie by neměla většina lidí vodu. Bez chemie by nebyly léky, vůně.
        Na chemii se svede všechno, ale to, že něco je jedovaté, že něco je nebezpečné, je známé také jenom díky chemii, na to se vždycky zapomíná. Kdyby chemik neanalyzoval tak nevíte, co kolem je škodlivé. Takže promiňte ale Vaše poznámka, že i tam se dostala chemie.
        Chemie je už v té dřevěné krabici, chemie je v čokoládové polevě...

  • Komentář k receptu Sacher dort original Magdaléna 07.10.2016 16:42:41

    Sachr se ma rozrezavat na 3 casti ne jen na pul.

  • Komentář k receptu Sacher dort original Gabika 07.10.2016 15:05:15

    Ahoj, nevíte co mám udělat aby se mi těsto při pečení ve středu formy nevystoupilo??? Furt mi vystoupí a už mám z toho pěkn nervy :). Děkuji za každou radu. PS: Do formy směs na těsto nanáším rovnoměrné!!!

  • Komentář k receptu Sacher dort original irme 14.03.2016 19:42:25

    tohle má do sacheru hodně daleko, hlavně ta poleva; to je opravdu drzost, napsat "originál recept"

Nalezeno receptů: 33
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Sacher dort original
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept