reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rýžový salát s krůtím masem

Rýžové saláty chutnají v kterémkoli ročním období a nejsou náročné na přípravu. Jejich chuť více vynikne, podáváme-li je teplé.


  • 2,8

    79×

    2,8 79
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Pistácie posekáme najemno. Hlívu natrháme na kousky.

Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme a rýži necháme mírně vychladnout.

Zatím rozehřejeme ve woku nebo pánvi 1 lžíci oleje opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 3 - 4 minuty. Maso odložíme a ve woku krátce (zhruba minutu) opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu. Přilijeme odložený vývar, přivedeme k varu, zmírníme oheň, wok nebo pánev přikryjeme pokličkou a hrášek s houbami 3 - 4 minuty dusím. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.

Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a pažitku důkladně promícháme, osolíme, opepříme, pokapeme zbývajícím olejem a octem a ozdobíme pažitkou. Rýžový salát s krůtím masem podáváme teplý. Recept je na 4 porce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový salát s krůtím masem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Tomas
      Tomas

      Šálí mě zrak?

      Vážně by mě zajímalo co má kukuřičný olej,ocet balsamico nebo pistácie společného s českou kuchyní.....Taky rýže je typicky česká na každém rohu pěstovaná surovina a co je "česneková" pažitka fakt netuším....Dělat salát 45min a podávat teplý???To snad je spíš rizoto nee??

      11.05.2010 22:33:32


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový salát s krůtím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.