reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Rýžový nákyp

Recept na jednoduchou přípravu dětského jídla, které chutná i dospělým.


  • 4,5

    256×

    4,5 256
  • 1 h 30 min

  • 44×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový nákyp

    Celkový počet komentářů: 35
    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Super recept. Jenom 40 minut v troubě je moc, je pak vysušený.

      20.02.2019 10:06:34

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Tak uz pecu, udelala jsem z dvoji davky jen toho mlika(od krav-ne z kramu) jsem pouzila o hrnicek vic, za skoro staleho michani se nepripeklo v hrnci nic, merunky jsem si rozmrazila domaci bohuzel trochu byly tekouci. Ted se jen modlim aby to diky bilkum moc nevybehlo, zkusim pridat foto pokud pujde.

      03.08.2018 19:48:11

    • Radek
      Radek

      Chtel bych doplnit pro svatecní kuchariky, kteri vari jen obcas pro radost, ze pokud postupujete podle receptu a nemichate ryzi de facto nonstop, tak se vam zarucene okamzite pripali. Proto navrhuji mnohem praktictejsi postup - dat varit mleko, po dosazeni bodu varu pridat ryzi, maslo, skorici a staci par krat promichnout. ;-) Usetri vam to cas, suroviny a hrnec :-D

      13.03.2018 16:34:19


      • Alča
        Alča

        Super diky

        03.07.2018 20:05:51

      • Marta
        Marta

        Díky za radu, zdálo se mi to nějaké divné dávat neopranou rýži na máslo a zalít rozpuštěným mlíkem, tvůj postup je rozhodně lepší!

        15.12.2018 11:28:20

      • Pavel
        Pavel

        Já rýži na nákyp vařím léta jen ve vodě a mléko dolévám potupně tak čtrvt hoďky před koncem, aby to správně " zakšovatělo "
        I manželka, jako největší odpůrce nákypů se olizuje:)

        02.03.2020 10:43:38

    • Gabka
      Gabka

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Vynikajici, jen doporucuji zloutky rozmichat ve stave z kompotu, nakyp je jeste chutnejsi :)

      02.05.2016 22:08:42

    • barcar
      barcar

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Není co vytknout. Vše je super :) vaříme doma často .. :)

      22.05.2015 16:46:51

    • lotoss
      lotoss

      Tak doma je dlouhozrna, ani jsem neřešila...malá chtěla, tak jsem varila...stacilo mi dle receptu mleko, v pohodě...ted uvidíme, jak bude chutnat..

      07.10.2014 19:06:20

    • kulibjak
      kulibjak

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      ryzi/kulatozrnou/jsem varil v tlakaci ETA ,nejlepsi zpusob jak varit ryzi v mlece

      21.01.2014 17:39:48


    Nalezeno receptů: 35
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.