reklama
hledat uživatel
       

Rýžový nákyp

Recept na jednoduchou přípravu dětského jídla, které chutná i dospělým.


  • 4,6

    226×

    4,5 226
  • 1 h 30 min

  • 44×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový nákyp

    Celkový počet komentářů: 34
    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Super recept. Jenom 40 minut v troubě je moc, je pak vysušený.

      20.02.2019 10:06:34

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Tak uz pecu, udelala jsem z dvoji davky jen toho mlika(od krav-ne z kramu) jsem pouzila o hrnicek vic, za skoro staleho michani se nepripeklo v hrnci nic, merunky jsem si rozmrazila domaci bohuzel trochu byly tekouci. Ted se jen modlim aby to diky bilkum moc nevybehlo, zkusim pridat foto pokud pujde.

      03.08.2018 19:48:11

    • Radek
      Radek

      Chtel bych doplnit pro svatecní kuchariky, kteri vari jen obcas pro radost, ze pokud postupujete podle receptu a nemichate ryzi de facto nonstop, tak se vam zarucene okamzite pripali. Proto navrhuji mnohem praktictejsi postup - dat varit mleko, po dosazeni bodu varu pridat ryzi, maslo, skorici a staci par krat promichnout. ;-) Usetri vam to cas, suroviny a hrnec :-D

      13.03.2018 16:34:19


    • Gabka
      Gabka

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Vynikajici, jen doporucuji zloutky rozmichat ve stave z kompotu, nakyp je jeste chutnejsi :)

      02.05.2016 22:08:42

    • barcar
      barcar

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      Není co vytknout. Vše je super :) vaříme doma často .. :)

      22.05.2015 16:46:51

    • lotoss
      lotoss

      Tak doma je dlouhozrna, ani jsem neřešila...malá chtěla, tak jsem varila...stacilo mi dle receptu mleko, v pohodě...ted uvidíme, jak bude chutnat..

      07.10.2014 19:06:20

    • kulibjak
      kulibjak

      Komentář k receptu Rýžový nákyp

      ryzi/kulatozrnou/jsem varil v tlakaci ETA ,nejlepsi zpusob jak varit ryzi v mlece

      21.01.2014 17:39:48

    • Dušan
      Dušan

      Reklamácia

      Idem do kolien! Posledný príspevok Lucky - vrátit Vás domov a reklamovat vzdelanie.
      Som chlap a to dost starý, k mojej domácej klasickej výbave okrem iného patrí vyšívanie, háčkovanie, pletenie, varenie apod. Síce prvé uvádzané som posledne využil na vojne u PTP, ked som si štopkal galusky! Dnešné ženy vo vačšine neovládajú základné klasické činnosti! Pýtal som sa syna, nech mi ukáže frajerku , nech viem aký má vkus. Odpoveď - nie je nikto s dlhodobým vztahom, prečo? Lebo buď fajčia, pijú alebo po prvom rande ma chcú vyvrátiť! A to sú prosím vekovo od 18 - 22 rokov SŠ alebo VŠ. Tak som rád. Syn vie síce ťažšie tie veci ako ja , ale stále je rád , že nie je odkázaný na dnešné baby. Ja by som ich hnal. Práve pečiem ryžák - s jednou zmenou. Vymiešavam maslo so žĺtkami , ryžu varím len s mliekom a štipkou soli. Plnený je pomarančom a jablkom. Poliaty bude citrusovou šťávou.

      30.03.2013 14:02:41

    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.