reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rýžový nákyp se švestkami

Rychlé a pohodlné zpracování švestek, které najdeme kompotované ve spížích nebo zmražené v mrazáku.


  • 4,4

    42×

    4,3 42
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V mléce si nejprve uvaříme rýži. Uvažujeme na půl kila rýže jeden litr mléka. Při vaření ji občas zamícháme, aby se nám v mléce nepřipálila. Po uvaření můžeme rýži mírně osladit.

Do částečně vychladlé rýže vmícháme vejce.

Připravíme si formu k zapékání a dobře ji vymažeme máslem. Na dno formy rozprostřeme polovinu uvařené rýže. Na vrstvu rýže poklademe vypeckované švestky, posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem. Na švestky rozprostřeme druhou polovinu rýže.

Formu vložíme do vyhřáté trouby a rýži se švestkami zapékáme při 150 °C asi půl hodiny. Hlídáme si povrch, který by měl být zlatavý, okraje opečené.

Hotový rýžový nákyp se švestkami můžeme servírovat společně se zbylým švestkovým kompotem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový nákyp se švestkami

    Celkový počet komentářů: 4
    • Věra
      Věra

      Recept se mi nelíbí

      Poměr ingredienci mi neseděl na 1/2 kg rýže jsem spotřebovala 2l mléka a ne lite ,jak se zde píše

      04.03.2018 11:33:07

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Rýžový nákyp se švestkami

      No problém vznikl že není pořádně popsáno jak uvařit tu rýži!Do 1l mléka 1/2 kg rýže,ale nené napsáno že asi propláchnuté a asi v uzavřeném hrnci vařit?Protože mě se neuvařila,mlíko se vyvařilo a rýže tvrdá...

      08.10.2013 19:12:08

      • toník
        toník

        Re: Komentář k receptu Rýžový nákyp se švestkami

        pro Janu ad. my napřed radši podusíme normálně ve vodě až pak mlíko ..

        09.08.2017 10:52:25


    • veerac
      veerac

      Řekla bych, že je nákyp chutnější a nadýchanější, když se z bílku udělá sníh a ten se vmíchá do rýže.

      30.05.2010 10:33:33

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp se švestkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.