reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rýžový nákyp se švestkami

Rychlé a pohodlné zpracování švestek, které najdeme kompotované ve spížích nebo zmražené v mrazáku.


  • 4,5

    58×

    4,4 58
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

V mléce si nejprve uvaříme rýži. Uvažujeme na půl kila rýže jeden litr mléka. Při vaření ji občas zamícháme, aby se nám v mléce nepřipálila. Po uvaření můžeme rýži mírně osladit.

Do částečně vychladlé rýže vmícháme vejce.

Připravíme si formu k zapékání a dobře ji vymažeme máslem. Na dno formy rozprostřeme polovinu uvařené rýže. Na vrstvu rýže poklademe vypeckované švestky, posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem. Na švestky rozprostřeme druhou polovinu rýže.

Formu vložíme do vyhřáté trouby a rýži se švestkami zapékáme při 150 °C asi půl hodiny. Hlídáme si povrch, který by měl být zlatavý, okraje opečené.

Hotový rýžový nákyp se švestkami můžeme servírovat společně se zbylým švestkovým kompotem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový nákyp se švestkami

    Celkový počet komentářů: 4
    • Věra
      Věra

      Recept se mi nelíbí

      Poměr ingredienci mi neseděl na 1/2 kg rýže jsem spotřebovala 2l mléka a ne lite ,jak se zde píše

      04.03.2018 11:33:07

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Rýžový nákyp se švestkami

      No problém vznikl že není pořádně popsáno jak uvařit tu rýži!Do 1l mléka 1/2 kg rýže,ale nené napsáno že asi propláchnuté a asi v uzavřeném hrnci vařit?Protože mě se neuvařila,mlíko se vyvařilo a rýže tvrdá...

      08.10.2013 19:12:08

      • toník
        toník

        Re: Komentář k receptu Rýžový nákyp se švestkami

        pro Janu ad. my napřed radši podusíme normálně ve vodě až pak mlíko ..

        09.08.2017 10:52:25


    • veerac
      veerac

      Řekla bych, že je nákyp chutnější a nadýchanější, když se z bílku udělá sníh a ten se vmíchá do rýže.

      30.05.2010 10:33:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp se švestkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.