reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami

Sladká klasika z rýže, mléka, tvarohu a ovoce. Recept je trochu dietnější, ale přesto nákyp je velmi chutný.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Energetická hodnota

3132 kJ / 748,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Do velkého hrnce nalijeme mléko a nasypeme rýži (necedíme). Vaříme do té doby, dokud nebude směs hodně hustá, sotva se dá míchat. Potom přidáme máslo, 3 žloutky a rýžovou směs necháme asi 10 minut chladnout.

Mezitím zapneme elektrickou troubu na 170 °C a připravíme si jednoduchou náplň. Do misky dáme tvaroh, 3 žloutky a 4 vrchovaté lžíce cukru moučka. Tvaroh vyšleháme a poté podle chuti zvolíme ovoce. Já jsem použila rozinky.

Po vychladnutí těsta ušleháme zbylé bílky do pevného sněhu a vmícháme zlehka do těsta. Poté si hluboký plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Náplň rozetřeme stěrkou a vpichujeme hluboko ze šikma do těsta. Pokud tak neuděláme, nic se nestane, ale těsto bude lehce suché.

Nákyp dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Ke konci pečení více kontrolujeme, aby naše práce nevyšla vniveč. Povrch musí být takový jako na obrázku.

Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami podáváme nejlépe teplý, ale studený nákyp je dobrý jako zákusek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami

      Moc to nechápu..ů. Jaké těsto? :-(

      05.03.2020 14:20:28


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.