reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

2734 kJ / 653,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Z propláchnuté rýže, mléka, nastrouhané kůry z citronu a špetky soli uvaříme kaši. Kaši necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Připravíme tvarohovou náplň. Smícháme vanilkový cukr, rozinky, žloutky, tvaroh.

Do téměř vychladlé kaše vmícháme žloutky utřené s větší částí cukru a másla a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty. Potřeme ji džemem, obložíme vrstvou meruněk a zakryjeme tvarohovou náplní. Překryjeme druhou polovinou rýžové hmoty a pokapeme zbylým máslem.

Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami vložíme do předehřáté trouby a zvolna zapékáme asi 45 minut, až povrch zezlátne.

Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami ihned podáváme. Můžeme přelévat ovocnými omáčkami.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.