reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rýžový nákyp s chutney

Recept na nákyp, který můžeme podávat i místo moučníku. I jako hlavní chod nasladko nemá chybu.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Rýži neproplachujeme, vsypeme ji z balíčků na pánev vytřenou ořechovým olejem a krátce opražíme. Použijeme jasmínovou rýži nebo jinou, která se po vaření lepí. Pak rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme lžíci cukru a špetku soli. Vaříme doměkka, až se mléko vpije a máme hustou rýžovou kaši.

Mezitím rozklepneme vejce a bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přimícháme i citronovou kůru.

Žloutkovou směs vmícháme do rýžové kaše, přidáme zlehka bílkový sníh a směs vlijeme do máslem vymazané formy. Na povrchu rozetřeme mango chutney a pokryjeme ovocem. Vhodné jsou meruňky, švestky, ale klidně i banán, záleží na chuti. Nakonec posypeme loupanými mandlemi a vanilkovým cukrem.

Rýžový nákyp s chutney pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nákyp podáváme teplý i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp s chutney

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.