reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rýžový nákyp podle mé tchyně

Má tchýně už léta vaří své tradiční a osvědčené recepty, které uznává a miluje celá rodina. Zkuste i vy.


  • 4,5

    28×

    4,5 28
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Rýži uvaříme za stálého míchání v mléce doměkka. Při tomto vaření nezapomeneme přidat trochu soli. Necháme vychladnout.

Utřeme žloutky s cukrem a citronovou kůrou a postupně vmícháme do rýže. Do zapékací vrstvy klademe vrstvu rýže, vrstvu nastrouhaných jablek, která zasypeme směsí vanilkového a skořicového cukru. Následuje vrstva rýže a jablek, která ještě lehce proložíme jemně nakrájenými a vypeckovanými sušenými švestkami. Poslední vrstvou je ušlehaný sníh s cukrem. Rýžový nákyp podle mé tchyně dáme zapéct do trouby, dokud sníh vytvoří lehce narůžovělou krustu.

Rýžový nákyp podle mé tchyně podáváme teplý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýžový nákyp podle mé tchyně

    Celkový počet komentářů: 6
    • MamkaTerez
      MamkaTerez

      klobouk dolu!!!! Vynikající... a to, že sladký nejim, sem toho se....snědla.. :-D děkuju!!

      01.01.2013 14:19:39

    • Lenka
      Lenka

      Na kolik stupňů a jak dlouho se má péct?

      25.09.2010 10:16:54

    • jozef
      jozef

      rizovy na kyp je moc dobry je vi borny

      03.03.2010 15:50:11


    • Papaja80
      Papaja80

      nikde není psané kolik cukru utřeme se žloutky...?

      26.01.2010 17:37:43

    • zarli
      zarli

      rýžový nákyp

      Já ještě, když už je rýže téměř uvařená v trošce mléka rozmíchám vanilkový pudink a vleju do rýže, jinak postup stejný. Pak je nákyp výborný i studený.

      21.01.2010 14:13:46


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový nákyp podle mé tchyně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.