reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rýžový dezert s dýní a sirupem

Rýžový dezert s dýní a sirupem

Vyzkoušejte recept na sladký rýžový dezert s dýní a domácím sirupem, který je vhodný například při oslavě dětských narozenin..


  • 4,0

    24×

    4 24
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

sirup



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

1 - 2 dny předem si připravíme sirup a marinované plátky dýně, které budeme potřebovat na ozdobu moučníku. Z oloupané dýně nakrájíme škrabkou na brambory asi 10 velmi tenkých plátků. Plátky spaříme vařící vodou a následně ochladíme studenou vodou. Připravíme sirup. Promícháme jablkový džus s vodou, cukrem, nastrouhanou pomerančovou kůrou, skořicí, badyánem a hřebíčkem. Směs přivedeme k varu a necháme zvolna zredukovat asi na polovinu. Část ještě vařícího sirupu nalijeme na dýňové plátky a necháme marinovat. Zbývající sirup uchováme pro další přípravu receptu.

Oloupanou a nadrobno nakrájenou dýni krátce podusíme na másle doměkka. Rýži uvaříme v neochucené vroucí vodě do poloměkka a scedíme. Poloměkkou rýži za stálého míchání a přilévání horkého mléka rozvaříme na kaši. Potom vmícháme podušenou dýni, vanilkový cukr a zbývající sirup a vaříme, dokud směs nezhoustne. Ještě teplou dýňovou kaši rozdělíme do olejem vytřených misek a necháme vychladnout.

Vychladlou a ztuhlou dýňovou kaši vyklopíme na talířky, pokapeme sirupem, ozdobíme marinovanými dýňovými plátky a lístkem máty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rýžový dezert s dýní a sirupem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.