Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Sterilované okurky necháme okapat a pak nakrájíme na plátky, které ještě rozkrájíme nadrobno.
Olej rozpálíme v hlubší pánvi a cibulku do zesklovatění osmahneme. Přisypeme okurku, vmícháme tavený sýr a necháme za stálého míchání povolit. Pak přidáme rajčatový protlak, rajčatové pyré s kousky zeleniny a podlijeme trochou vody. Necháme probublat, ochutíme směsí italských bylinek, solí a vmícháme nahrubo nastrouhanou nivu. Rajčatovou omáčku ještě prohřejeme a máme hotovo.
Mezitím si podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle, které zpravidla na 30 minut namočíme do vlažné vody a až poté uvaříme ve vroucí osolené vodě. Rýžové nudle stačí vařit 2 minuty. Pak scedíme a promícháme se lžičkou oleje, aby se nelepily.
Rýžové nudle rozdělíme na talíře, doprostřed dáme naběračku rajčatové omáčky a ihned podáváme.