reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle potřeby

Energetická hodnota

2737 kJ / 653,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Rýži uvaříme pod pokličkou ve 120 ml osolené vody, vaříme asi 20 minut, dokud se nevsákne všechna tekutina.

Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme, vmícháme uvařenou rýži, šunku nakrájenou na kostičky a nasekanou petrželku. Směs na rýžovou omeletu osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.

Na pánvi rozehřejeme olej, na něj nalijeme rýžovo-vaječnou směs a necháme na mírném ohni ztuhnout, potom omeletu obrátíme na druhou stranu a také krátce opečeme.

Rýžovou omeletu ozdobíme citronem a ihned podáváme jako lehkou snídani či večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Rýžová omeleta