reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

Zajímavý recept na 4 porce sladkého dezertu nebo hlavního jídla.


  • 3,0

    936×

    3 936
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rozpustíme si kukuřičný škrob ve 2 lžících mléka na hladkou hmotu. Vypláchneme si hrnec studenou vodou, ale neutíráme.



Zbývající mléko a mléko s kukuřičným škrobem zahříváme za občasného zamíchání na středně silném ohni téměř k varu. POZOR! Mléko nesmí projít varem! Do mléka vmícháme rýži a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Dokud se téměř všechna tekutina vstřebá. Rýže musí být křehká.



Rýži si dáme do žáruvzdorné mísy. Vmícháme cukr, citronovou kůru a šťávu podle chuti. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Kaši necháme zcela vychladnout.



Mísu přikryjeme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Čím je rýže chladnější, tím lépe chutná. Nejlépe s čerstvým ovocem. Zatímco se nám rýže chladí, nakrájíme si pistácie na kousky, nebo si je nasekáme.



Kaši rozdělíme do misek, posypeme pistáciemi, ozdobíme ovocem a snítkou máty a podáváme.



Zdroj: Slovart.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rýžová kaše s citronem a pistáciemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.